Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Höjer biljettpriserna med 683 (!) procent

Liverpool framför publiken efter 4-0-segern mot Barcelona Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det kommer att kosta för Liverpool-supportrar som vill uppleva Champions League-finalen på plats i Madrid.

Nu rasar stadens borgmästare Steve Rotheram mot att flygbolaget EasyJet plötsligt har höjt sina biljettpriser med 683 procent. 

Det firas vilt i norra England i dag. Liverpools mäktiga 4-0-seger mot Barcelona innebär att man vände 0-3-underläget från Camp Nou och gick till Champions League-final för andra säsongen i rad. 

Detta har EasyJet tveklöst noterat. Liverpools borgmästare Steve Rotheram har uppmärksammat att flygbolaget har dragit nytta av att intresset för resor mellan Liverpool och Madrid, där Champions League-finalen ska hållas 1 juni, plötsligt fått sig en skjuts. 

Ilska i Liverpool

”Att EasyJet har höjt priserna på flygresor till Madrid med 683 procent är helt enkelt utsugande baserat på fotbollssupportrarnas passion. Det är inget nytt, men ändå helt avskyvärt”, skriver Rotheram på Twitter. 

Rotheram får medhåll från Stuart Brennan, fotbollsjournalist på Manchester Evening News.

”Det är vidrigt. Rivaliteter åsido, riktiga supportrar borde göra gemensam sak mot den här typen av exploatering”, skriver Brennan. 

Dyra flygresor till Madrid

Rotherams uträkning visar att en resa från Liverpool till Madrid kommer att kosta 750 pund, alltså ungefär 9300 kronor. Returresan dagen därpå går på ungefär 3000 kronor. 

EasyJet har svarat på Rotherams kritik via Twitter.

”Som med alla flygbolag, så utgår vår prissättning från efterfrågan, vilket betyder att om många biljetter bokas på ett datum så höjs våra priser, så våra priser börjar på en låg nivå och kommer att höjas ju närmre avresan vi kommer”, skriver EasyJet. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

 

RÄTTELSE: I en tidigare version av artikeln stod det felaktigt att Champions League-finalen spelas den 2 juni. Rätt är att den spelas den 1 juni.