Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historisk – spås nu bli en av de största

Foto: MORITZ MUELLER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MORITZ MÜLLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Erling Haaland, 21, är historisk.

I C Mores studio ställer man sig nu frågan om norrmannen kan utmana i tidernas skytteliga.

– Så fort han kliver ut på planen kan man nästan räkna med minst ett mål, säger Kim Källström.

Med den första halvlekens sista spark ökade den norske superanfallaren på Borussia Dortmunds ledning till 2-0.

Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Gästerna vann med 2-1 i Istanbul och Erling Haaland blev, i och med sitt mål mot Besiktas, historisk. Fullträffen var hans 21:a i Champions League och ingen annan har uppnått den siffran på så få matcher – nämligen 17 stycken.

Faktum är att tvåan och trean på listan, Ruud van Nistelrooy och Filippo Inzaghi, behövde 27 respektive 28 matcher för att komma upp i lika många mål.

Förra säsongen gjorde Haaland tio mål i Champions League och tog därmed hem skytteligan. Men när det kommer till tidernas topplista i världens bästa klubblagsturnering, där har han allt en bit kvar.

Källström: ”Finns inte så många”

Cristiano Ronaldo drygade som bekant ut sin ledning i den totala skytteligan i och med sitt 1-0-mål mot Young Boys i tisdags. Portugisen står på makalösa 135 Champions League-mål och strax där bakom, på 120 mål, återfinns Leo Messi.

Gapet till trean Robert Lewandowski är dock stort.

Bayern Münchens polske stjärna står på 75 mål och i C Mores studio lyfter man frågan om Erling Haaland, med tanke på sin unga ålder och hysteriska näsa för mål, kan komma att utmana giganterna i toppen.

– Han är ju den där utpräglade målskytten. Det finns inte så många som klarar av att göra mål hela tiden. Så fort han kliver ut på planen så kan man nästan räkna med minst ett mål. Jag gillar också att han blev kvar i Dortmund och får utvecklas där. När han väl kommer till storklubben, som han kommer göra, då är han redo, säger experten Kim Källström i sändningen.

Haaland hyllas: ”Världsspelare”

Han fortsätter:

– Nå upp till spelare som Lewandowski, Raul och Benzema? Absolut. Messi och Ronaldo? Det är något annat.

Kollegan Mikael Lustig fyller i:

– Det är extremt många mål, det ska man inte glömma. 

Zlatan Ibrahimovic återfinns på tionde plats med 48 gjorda mål.

Experten Vicki Blommé imponeras av norrmannens mognad.

– Han har redan det där självförtroendet som en världsspelare måste ha. Men också ett lugn. Han känns inte pressad över situationen, att det förväntas mycket av honom.

C Mores programledare Gusten Dahlin tror dock, till skillnad från Källström och Lustig, att Haaland skulle kunna utmana Ronaldo och Messi i framtiden.

– Jag sticker ut hakan och säger att Erling Haaland absolut kommer finnas med där, säger han.