Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BPI/REX SHUTTERSTOCK / BPI/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: BPI/REX SHUTTERSTOCK / BPI/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: BPI/REX SHUTTERSTOCK / BPI/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅNFoto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Herreras Zlatan-hyllning: "Behöver en sådan kille"

Publicerad

Manchester United tog hem tre titlar förra säsongen. 

Det tackar Ander Herrera en viss svensk för. 

– Vi vann tre titlar för att vi hade en sån skyttekung som Zlatan Ibrahimovic, säger han till ESPN

Den gångna säsongen började med en titel som i mångas ögon inte direkt är så prestigefull. Men den 7 augusti besegrade Manchester United Leicester med 2-1 efter att Zlatan Ibrahimovic nickat in segermålet. 

Ett halvår senare så vann United med 3-2 mot Southampton på Wembley i London och kammade hem Ligacupen. Säsongen summerades sedan med Europa Leaguesegern på Friends arena mot Ajax. 

I just den finalen gick Zlatan Ibrahimovic på kryckor efter den svåra knäskadan han ådrog sig mot Anderlecht tidigare under våren. 

Zlatan tackas för framgångarna

Att det blev tre titlar för United förra säsongen tackar mittfältaren Ander Herrera Zlatan för. Spanjoren säger att ha en målskytt som honom är essentiellt för att nå framgång. 

– Om du vill bli mästare och vinna titlar behöver du en kille som honom, säger Herrera till ESPN

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i United och förväntas bli spelklar till säsongens andra hälft. Men United har hittat en minst sagt fullgod ersättare till honom i form av Romelu Lukaku. 

Lukaku gör CL-debut

Belgaren har fått en flygande start på säsongen och Herrera tror att det kommer att fortsätta i Europa även om veckans match mot Basel blir Lukakus debut i Champions League-sammanhang.

– Det spelar ingen roll att han inte har spelat i Champions League förut. Han spelar och gör mål i världens bästa liga för oss så han kommer göra det där med. Han är hungrig, vill vinna saker, vill göra mål och vill vara viktig för laget, säger Herrera. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag