Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är lagen som är klara för slutspel i Champions

Foto: KRISTIAN KANE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Liverpool, Real Madrid, PSG, Bayern München, Roma, Chelsea, Barcelona, Juventus och Manchester United. Jättarna har tagit sig vidare från gruppspelet i Champions League. Med några få undantag.

Nu är det dags för åttondelsfinaler och här kan du läsa vilka som gått vidare.

Champions Leagues gruppspel är över. Turneringen som tyckare älskar att hata. En kritik som varit återkommande är att färre och färre skrällar tar sig vidare från gruppspelet. Och nog har de flesta rutinerade elefanterna gått vidare. Men några har strukit med och lämnat utrymme för mindre klubbar att få smaka på slutspelets sötma. 

Liverpool lyckades trolla sig vidare

Inför sista omgången stod anrika klubbar som Dortmund, Napoli och Liverpool utanför slutspelssträcket. Dortmund och Napoli lyckades inte ta sig upp på en andraplats i respektive grupper. De får i stället sikta in sig på Europa League – som en tredjeplats i Champions Leagues gruppspel leder till. 

Men Liverpool lyckades med konststycket att från ett klurigt läge sno åt sig en förstaplats genom att besegra Spartak Moskva med hela 7-0 i sista omgången. Liverpool är därmed vidare till slutspel för första gången på nio år.

LÄS MER: Liverpool bryter en nio år lång mardrömssvit

Väl där gör de 15 andra lyckliga klubbar sällskap.

De är vidare till slutspel i Champions League

De här klubbarna är vidare till åttondelsfinalerna: 

Liverpool, Sevilla, Besiktas, Porto, Sjachtar Donetsk, Manchester City, Tottenham, Real Madrid, FC Basel, Manchester United, PSG, Bayern München, Roma, Chelsea, Barcelona och Juventus.

Gruppettor: Manchester United, Liverpool, Paris Saint-Germain (PSG), Roma, Barcelona, Manchester City, Tottenham och Besiktas.

Grupptvåor: FC Basel, Bayern München, Chelsea, Juventus, Sevilla, Sjachtar Donetsk, Porto och Real Madrid.

När är lottningen till slutspelet?

Lottningen för åttondelsfinalerna sker vid lunchtid på måndag den 11 december. Champions League följer inget slutspelsträd utan de olika delfinalerna lottas inför varje tillfälle. Gruppettor lottas mot grupptvåor. I årets Champions League har starka klubbar som Juventus, Bayern München, Chelsea och Real Madrid slutat tvåa i sina grupper. Så det behöver inte nödvändigtvis betyda att man får en bra lott bara för att man slutat etta i gruppen. Lag från samma länder kan inte heller lottas mot varandra förrän i kvartsfinalerna.

LÄS MER: Guide: Så spelas Champions League säsongen 2017/2018

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!