Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånet mot Haaland – efter avgörandet

Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar inledde målskyttet som tog Paris Saint-Germain vidare i Champions League.
Och han gjorde det genom att pika motståndarlagets stjärna Erling Braut Håland. 

Borussia Dortmund vann det första mötet i åttondelsfinalen mot Paris Saint-Germain. Men inför bortareturen fick den tyska klubben desto tuffare. I den 28:e matchminuten inledde nämligen Neymar målskytt för PSG på Parc des Princes där läktarna ekade tomma. Brassen prickade bollen med pannan efter en hörna och nickade in 1-0. 

Efteråt firade PSG-stjärnan – men inte med vilken målgest som helst. Firandet var märkbart likt motståndarlagets stjärna – Erling Braut Hålands – sätt att målfira. 

Den när norska supertalangen sitter i en ”yoga-pose”. Något som norska fotbollsprofilen Jan Åge Fjortoft även insinuerade i sociala medier. 

”Neymar gör Haalands-firande. Tror inte att han gjorde det för att hylla honom”, skriver han på Twitter. 

Utvisning efter knuff på Neymar

Det var sedan PSG som fortsatte att vara aningen mer disciplinerat än de tyska gästerna. Och det blev inte mindre tydligt när Juan Bernat utökade ledningen till 2-0. 

Ett resultat som betydde att Paris Saint-Germain var vidare i Champions League.

Sedermera var det mycket känslor på plan och i den 89:e matchminuten utbröt de bråk på plan efter att Emre Can knuffat på Neymar. Det ledde till att Borussia Dortmund-spelaren fick lämna efter att ha fått ett rött kort i samband med situationen. 

Matchen slutade alltjämt 2-0. 

https://twitter.com/JanAageFjortoft/status/1237838338213593088