Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånade Ronaldo med kalsongerna: ”Skrek”

Foto: MANUEL GEISSER / IMAGO IMAGES / GEISSER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LAURENT LAIRYS / LAURENT LAIRYS / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: SESKIMPHOTO / IMAGO IMAGES / SESKIM PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Jürgen Klopp vet hur man lättar upp stämningen inför en Champions League-final. 

Det kan Georginio Wijnaldum vittna om. 

Jürgen Klopps leende är välbekant för alla som följer den engelska fotbollen. Liverpools succétränare brukar skämta friskt under sina presskonferenser – men det bästa materialet sparar han till sina spelare.

När Liverpool skulle spela Champions League-final mot Real Madrid i maj 2018 ville Klopp försöka lugna sina nervösa spelare. Han gjorde det genom att driva med motståndarnas allra största stjärna: Cristiano Ronaldo.

Klopps skämt inför CL-finalen

Skämtet var enkelt utfört. Inför ett lagsnack i omklädningsrummet drog Klopp upp sin skjorta och visade linningen på sina kalsonger.

– Vi såg att han hade på sig Cristiano Ronaldos boxershorts. Han skötte hela snacket med sin skjorta instoppade i sina ”CR7”-boxers. Hela omklädningsrummet låg på golvet och skrattade så att vi skrek. Det lättade verkligen upp stämningen. Vanligtvis är alla så allvarliga och fokuserade i den typen av situationer. Men han var avslappnad och skämtade, säger Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum i en intervju med The Athletic.  

Enligt Wijnaldum är Klopps sinne för humor en viktig del av hans ledarskap.

– Han är en faderfigur för spelarna. Han lättar på trycket med sina skämt och sitt kroppsspråk, säger han. 

– Om jag har problem kan jag alltid gå till tränaren. Jag kan skicka ett sms några dagar i förväg och kolla om han har några minuter över. 

 

LÄS MER: Fina sanningen om Salah och den blodiga 11-åringen 

LÄS MER: Ronaldo: Det är skillnaden mellan mig och Messi 

LÄS MER: AFC Eskilstunga galna deadline day: Värvade fyra spelare