Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas be om ursäkt efter tv-sändningen

Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Angel Di Maria
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Jim Beglin
Foto: Rob Scott/REX / TT NYHETSBYRÅN

Angel Di Maria stod för en ful stämpling på Fernandinho i Champions League-returen.

Kommentatorn Jim Beglin skyllde handlingen på Di Marias ”latinska temperament”.

Minuter senare bad Beglin om ursäkt för kommentaren i amerikansk tv – och erkände att han använde ”en felaktig stereotyp”. 

PSG var piskade att vinna i Champions League-returen. Men Manchester City var ännu en gång numret större och mötet slutade 2-0.

Det var en frustrerande tillställning för PSG. När målen uteblev och Champions League-finalen började se allt mer avlägsen ut svallade känslorna över. City-spelarna upplevde att motståndarna ”tappade” det.

– De började sparka på oss, säger Citys Riyad Mahrez till BT.

I den andra halvleken fick Angel Di Maria fick syna det röda kortet direkt efter en stämpling, utanför sidlinjen, på Fernandinho. 

Bad om ursäkt efter kommentaren

Kommentatorn Jim Beglin beskrev i CBS sändning att argentinaren tappade humöret på grund av hans ”latinska temperament”.

Strax efter bad Beglin om ursäkt för kommentaren, skriver ESPN.

– När Di Maria visades ut, beskrev jag det genom att använda ordet ”latinska”. Till vem som helst som tog illa vid sig ber jag om ursäkt – jag ber verkligen om ursäkt, sa kommentatorn i sändningen.

På Twitter utvecklade den tidigare elitspelaren sitt resonemang.

Jag ber om ursäkt för min kulturellt okänsliga kommentar under Champions League-matchen mellan Manchester City och Paris Saint-Germain. Jag använde en stereotyp på ett felaktigt sätt. Detta var olämpligt och oacceptabelt. Ord har en stark inverkan, och jag förstår till fullo allvaret av vad jag sa när Angel Di Maria skickades av planen. Jag kommer att lära mig av detta och göra bättre framåt.” skriver han på Twitter.