Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra situationen: ”Det är vansinnigt”

Tio senaste mästarna i Champions League
Studion diskuterar straffsituationenFoto: Viasat
Ola Wenström gestaltar att ”se genom fingrarna”Foto: Viasat
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marc-André ter Stegen räddade poäng för Barcelona i CL-premiären mot Dortmund. 

I Viasats Champions League-studio diskuterades den avgörande straffsituationen ingående efter matchen. 

– Det är vansinnigt, säger experten Lars Lagerbäck.

Lionel Messi har saknats för Barcelona under säsongsupptakten på grund av skada. Och det har varit tufft för katalanerna utan sin storstjärna. 

I ligan inledde de med att förlora mot Athletic Club och tappade dessutom poäng mot Osasuna. Men till tisdagens Champions Leaguepremiär borta mot Borussia Dortmund var argentinaren tillbaka. 

Men han fick inte bli den hjälte Barça hade hoppats att han skulle bli. 

Marc-André ter Stegen blev Barcelonas hjälte

I en välspelad match var hemmalaget Dortmund, med klassyttrarna Jadon Sancho och Marco Reus många gånger livsfarligt. 

Det var Dortmund som kom närmast att vinna den här matchen. I den andra halvleken vaskade de fram en straff som Marco Reus tog hand om. Men hans landsman i Barcelonas mål, Marc-André ter Stegen gick rätt och tog dessutom hand om returen. 

Matchen slutade 0-0. 

Lagerbäck: ”Det är vansinnigt”

I Viasats studio diskuterades den avgörande straffsituationen efter matchens slut. På reprisbilder syntes hur ter Stegen befann sig en bra bit från mållinjen när straffen slogs – något som inte är tillåtet enligt reglerna. 

– Det där är ett direkt regelbrott som de inte tar hänsyn till, sa experten Lars Lagerbäck i Viasat.

Men numera går VAR-rummet inte in och granskar den typen av situationer. Detta efter att visst kaos uppstod under sommarens fotbolls-VM för damer, när det millimeternoga efterföljandet av regeln resulterade i att straffar fick slås om vid flera tillfällen. Situationerna ledde till stark kritik mot VAR. 

Programledaren Ola Wenström pekade på det bisarra i att alla vet om att ter Stegen bryter mot reglerna, men välja att bortse från det – när det finns ett VAR-system. 

– Det blir att göra så här, sa Wenström, och höll en hand framför ansiktet för att visa på hur någon ”ser genom fingrarna”. 

Lars Lagerbäck:

– Det är så inkonsekvent man kan tänka sig. Och jag förstår inte vem som har hittat på regeln, att man ska kolla om målvakten har en fot på linjen. Man hittar på massa beslutsfattning som är så svår, det är vansinnigt.