Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haaland skadad - kan missa resten av året

Erling Haaland missar Dortmunds match mot Lazio.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Erling Braut Haaland har öst in mål i höst.
Foto: LARS BARON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Erling Braut Haaland är skadad.

Norrmannen missade Borussia Dortmunds 1-1-match mot Lazio i Champions League.

”Han förväntas vara tillbaka i januari”, skriver journalisten Fabrizio Romano på Twitter.

Erling Braut Haaland, 20, har slagit igenom som ett sällan skådat målfenomen i den europeiska toppfotbollen.

Norrmannen har redan gjort tio mål på åtta matcher i Bundesliga den här säsongen och i Champions League har det blivit sex mål på fyra matcher.

Men under onsdagskvällen fanns han inte med mot Lazio när Dortmund spelade 1-1 i en match där Raphaël Guerreiro först satte 1-0 innan Ciro Immobile kvitterade på straff.

Uppgifter: Missar resten av året

Borussia Dortmund rapporterar att det rör sig om en muskelskada för Haaland men det är fortfarande oklart hur allvarlig den är.

– Knäskålssena låter inte bra men om det är muskelfibrer är det inte lika illa, säger experten Martin Åslund i Viaplays studio.

– Vi hoppas att det är överdrivna uppgifter. Det vore tråkigt om en spelare som varit så mycket på gång får det här avbrottet.

Enligt den italienske journalisten Fabrizio Romano rör det sig om några veckors frånvaro för Haaland som inte kommer spela mer under 2020.

”Haaland missar också nästa CL-match mot Zenit på grund av skadan som klubben gått ut med. Han förväntas vara tillbaka i januari”, skriver Romano på Twitter.

https://twitter.com/BVB/status/1334208302574661635