Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

City krossar Forsbergs Leipzig – Haaland med fem mål

Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA

Erling Haaland fortsätter göra mål.

Mot Leipzig gjorde han tre – i den första halvleken. 

Samtidigt slog han ett rekord – snabbast någonsin till 30 mål i Champions League.  

City vann till slut matchen med 7–0 och är därmed vidare till kvartsfinal. 

– Det är en fantastisk match, säger Haaland i C Mores sändning. 

I åttondelsfinalerna av Champions League ställdes Manchester City mot RB Leipzig. Det första mötet lagen emellan slutade 1–1. Leipzig hade således en chans att ta sig vidare till kvartsfinal. 

Men Forsbergs och hans lagkamraters hopp försvann redan i den första halvleken – efter att en viss norrman varit i farten.

Efter 20 spelade minuter fick britterna en straff. Haaland satte dit den. 

Så gott som direkt efter att matchen sparkats i gång uppstod ytterligare ett läge. Haaland nickade in bollen. 2–0. 

Haaland historisk – igen

Matchens andra mål innebar även ett rekord. Den 22-årige norrmannen är nu den spelare som på färst antal matcher gjort 30 mål i Champions League. 

Innan halvleken var färdigspelad höll han sig framme för att fullborda sitt hattrick. Haaland hade vid den här tidpunkten gjort 31 mål på 25 Champions League-matcher.

– Haaland har en magnet där. Rätt plats vid rätt tillfälle, men han gör allt rätt. En sällan skådad målmaskin, säger Telias expert Siavoush Fallaih i halvtidsstudion.

Och det skulle komma mer.

”Fullkomligt bestialisk”

Leipzigs mardröm var inte slut än – den hade bara börjat. I början av den andra halvleken såg Ilkay Gundogan till att utöka ledningen till 4–0, med ett skott från utanför straffområdet.

Och bara minuter senare var norrmannen framme igen. För fjärde gången. Efter en tilltrasslad inläggssituation dimper bollen ner framför honom, och han trycker in den i nätet bakom Janis Blaswich.

– Han är fullkomligt bestialisk, utbrister Adam Pinthorp i Telias sändning.

Fem mål på 35 minuter

När alla trodde att det var nog, i den 57:e matchminuten, klev han fram igen. 6–0.

Under sin Champions League-karriär hann Zlatan Ibrahimovic med att göra tio slutspelsmål på 40 matcher. Haaland har nu gjort häften så många – på 35 minuter. 

Efter 63 minuter på planen valde Pep Guardiola att byta ut honom till publikens stående ovationer. 

– Det är en fantastisk match. Jag är stolt över hela klubben och att vi är vidare till nästa omgång, säger Haaland i C More-sändningen efter matchen. 

– Min styrka är att göra mål. Ska jag vara ärlig? Jag tänker inte när jag gör målen i dag. Jag försöker bara sätta bollen i målet. Mycket av det handlar om att tänka snabbt och skjuta där målvakten inte är, säger han till brittiska BT Sports.

Matchen slutade 7–0 efter att Kevin de Bruyne gjort matchens sista mål på övertid. 

– Det är förnedringssiffror, säger C More-kommentatorn Adam Pinthorp. 

Forsberg: ”Inte mycket man kan göra”

– De gör mycket bra. Det kändes redan som början som att vi fick jaga. De var för bra. Vi hängde inte med. Vi var inte tillräckligt bra. Nu får vi fokusera på ligan och cupen. Vi ville mer men räckte inte till, säger Leipzigs Emil Forsberg. 

Vad säger du om Haaland och de mål han gör?”, frågar Olof Lundh.

– Om man tittar på målen. Han är där. Han gör mål. Han är en fantastisk anfallare. Det är inte mycket man kan göra, konstaterar svensken.