Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guardiola: ”Kanske ljuger om sin ålder”

Foto: MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO VIA WWW. / IMAGO IMAGES/TEAM 2 WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Manchester City blev numret för stort för Borussia Dortmund.

Men returmatchen blev jämn – och en spelare fångade Pep Guardiolas uppmärksamhet mer än alla andra: 17-årige Jude Bellingham.

– Han kanske ljuger om sin ålder!, säger han enligt Goal.com.

Dubbelmötet fick nerv efter att Bellingham gjort 1-0 för Dortmund i den 15:e minuten, tyskarna ledde då på bortamål – men City kom tillbaka efter mål av Riyad Mahrez och Phil Foden.

Segern innebär att Pep Guardiola tar sig till semifinal i Champions League för första gången som City-tränare – men efter matchen hade han lovord till övers för hemmalagets målskytt.

Jude Bellingham, 17, kom till Dortmund från Birmingham förra året och har även hunnit med att debutera i engelska landslaget. Med sitt mål mot City blev han den yngste engelsmannen någonsin att göra mål i en Champions League-kvartsfinal och den näst yngsta spelaren någonsin efter Bojan Krkic.

”Han kanske ljuger!”

Insatsen fick Guardiola att skämtsamt ifrågasätta engelsmannens ålder.

– Jag tror inte på det, han kanske ljuger! Han är så bra för att vara 17 år, han är en fantastisk spelare, säger han enligt Goal.com.

 – Det var ett tillfälle när han inte fick bollen från mittbackarna, hur han skriker och kräver bollen till sig när han bara är 17, det betyder mycket. Jag pratade med hans tränare (Edin Terzic) och han sa att det vi såg i de här två matcherna är vad som händer på varje träning.

Bellingham stärkte i och med insatsen sina aktier för att ta plats i Gareth Southgates EM-trupp, som presenteras nästa månad. 

Manchester City möter Paris Saint-Germain i semifinal.