Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den gruppen känns som ett enda stort wildcard”

Foto: JAN HUEBNER/VOIGT / IMAGO IMAGES / JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Champions Leaguesäsongen 2019/20 står för dörren. 

Men hur ska det gå? 

SportExpressens Therese Strömberg tittar in i spåkulan och tippar hur grupperna kommer att sluta.  

Grupp A 

PSG

Real Madrid

Club Brügge

Galatasaray

 

Kommentar: Med eller utan Neymar är PSG otroligt starka och kan mycket väl vinna gruppen före Real Madrid som under tre år gjorde turneringen till sin egen. Det råder en del frågetecken kring spanjorerna, men de ska som sämst sluta tvåa här.

 

Grupp B

Bayern München

Tottenham

Röda stjärnan

Olympiakos

 

Kommentar: Bayern München och Tottenham känns som de givna favoriterna här. Vi lärde oss i fjol att man inte skakar av sig Röda Stjärnan hur som helst och de ska kunna vara med och göra ett par bra resultat även i år.

Foto: CRAIG MERCER / IMAGO IMAGES / SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Grupp C

Manchester City

Shaktar Donetsk

Atalanta

Dinamo Zagreb

 

Kommentar: Ett av årets skrällag, Atalanta, tog sig till Champions League genom en övertygande Serie A-säsong förra året. Gasperinis lag kan mycket väl ta sig vidare, men det är första gången de ska jonglera både ligaspel och Champions League. Behöver vi nämna hur stora favoriter City är här?

 

Grupp D 

Juventus

Atletico Madrid

Bayer Leverkusen

Lokomotiv Moskva

 

Kommentar: Högintressant grupp där det i dagsläget känns hugget som stucket vilka av Juventus och Atlético Madrid som slutar etta. Att ett lag som Lokomotiv Moskva ska ha någonting att säga till om här är osannolikt, och det skulle vara något av en skräll om Bayer Leverkusen tog någon av de två högsta placeringarna.

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Grupp E

Liverpool

Napoli

Genk

Salzburg

 

Kommentar: Svettigt här, precis som i gruppen ovan. Carlo Ancelotti var ju mister Champions League en gång i tiden, men att Napoli ska vinna en grupp före urstarka Liverpool är svårt att se. Däremot tar sig italienarna vidare från den här gruppen.

 

Grupp F

Barcelona

Inter

Dortmund

Slavia Prag

 

Kommentar: Dortmund har klarat sig hyfsat i Champions League de senaste åren, men i fjol blev det respass i åttondel mot Tottenham och i år kan Inter med Antonio Conte i spetsen mycket väl vara starkare i gruppspelet. Barcelona favoriter i dagsläget.

 

Grupp G

Benfica

Lyon

RB Leipzig

FC Zenit

 

Kommentar: Hela den här gruppen känns ju som ett enda stort wildcard. De portugisiska mästarna Benfica och Lyon som gjorde en stark säsong i fjol känns på förhand starkast, men man behöver inte bli förvånad om Leipzig tar sig vidare.

Foto: RICHARD CALVER/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Grupp H

Ajax

Chelsea 

Valencia

Lille

 

Kommentar: Att Ajax ska upprepa sin supersuccé från i fjol är inte jättetroligt. Men samtidigt känns Chelsea som ett väldigt osäkert kort med både tunn trupp och ny tränare. Valencia har inte direkt inlett säsognen strålande och även om Lille ser fortsatt spänannde ut är frågan om det räcker.

 

LÄS MER: Ronaldo: Det är skillnaden mellan mig och Messi 

 

LÄS MER: ”Panik sprider sig - Ronaldo och Messi helt ställda” 

 

LÄS MER: Sanningen: Därför dumpas Alexis Sanchez av United