Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Gör ont att spela i Europa League”

Oscar Mingueza och Sergio Busquets deppar
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En storklubb är i gungning. 

Barcelona är utslaget ur Champions League och får nu spela Europa League - för första gången på 17 år. 

Det är allt annat än okej, menar Barçaledningen. 

– Jag är förbannad över att det här är vår verklighet, säger tränaren Xavi enligt AS. 

Barcelona har långsamt klättrat i ligaspelet och med klubbikonen Xavi Hernandez på bänken har optimismen sakta börjat återinfinna sig i Katalonien. 

Men under onsdagskvällen kom en hård smäll. 

För första gången på 17 år missar nämligen FC Barcelona slutspel i Champions League. Efter 3-0-förlusten mot FC Bayern München står det klart att den spanska giganten slutar trea i sin grupp och får i stället sikta in sig på spel i Europa League. 

Ett hårt slag för den nyligen tillträdde tränaren Xavi Hernandez arbete att åter ta laget till toppen av den Europeiska fotbollen. 

”Den hårda verkligheten” 

– Det är den hårda verkligheten. Jag har sagt till spelarna att en ny era börjar i dag. Vi har inte tävlat tillräckligt och det gör mest ont. Vi har inte råd att vara i den här situationen. Jag trodde vi kunde tävla bättre men verkligheten är den att vi inte kunde det, säger Xavi efter matchen enligt AS. 

Han menar att klubben förtjänar att vara i Champions League och berättar att han kommer att ge allt för att ta klubben i sitt hjärta tillbaka dit. 

– Jag är förbannad över att det här är vår verklighet, säger Xavi. 

”Skadar vår heder”

President Joan Laporta berättar att han ska sätta sig ner med Xavi och diskutera situationen i lagen. Han vill nu att spelarna går samman för att revanchera sig. 

– Mer än någonsin är det dags att gå samman i en gemensam riktning. Spelarna har försökt men det har inte varit möjligt. Vi är sorgsna men måste se framåt för att lösa det här, säger han enligt AS

Mittfältsveteranen Sergio Busquets menar att många storklubbar gått igenom tuffa tider och att det nu är Barças tur att resa sig igen. Men med det sagt så smärtar det att missa slutspel i Champions League. 

– Det gör ont, det skadar vår heder men vi har förtjänat situationen vi är i när vi är ute på planen. Vi hade det i våra egna händer och gjorde det inte tillräckligt bra i början. Vi har försatt oss själva i skiten. Så klart gör det ont att spela i Europa League, säger han enligt Marca. 

De femfaldige CL-mästarnas målsättning är nu att ta hem Europa League. 

– Det måste vara målet även om det inte var något vi ville från början, säger Busquets.