Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev stor hjälte – sänkte Atlético med cykelspark

Foto: ALEX NICODIM/SHUTTERSTOCK / ALEX NICODIM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: STEPHANE MAHE / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT GHEMENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FOCUS IMAGES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Olivier Giroud blev stor hjälte för Chelsea.

Fransmannen sänkte Atlético Madrid med en cykelspark i den första åttondelsfinalen i Champions League.

Målet godkändes efter lång VAR-granskning.

– Jag fokuserade bara på att träffa bollen och var glad att se att den gick in i mål. Ärligt talat hade jag ingen aning om det skulle bli mål, säger Giroud till BT Sport.

Det var länge mållöst på Arena Nationala i Rumänien där Atlético Madrid tog emot Chelsea eftersom bortalaget inte fick resa in i Spanien på grund av coronapandemin.

Men i den 68:e minuten kom till sist avgörandet.

Olivier Giroud – i offsideposition – slog till med en cykelspark och fick se bollen gå in bakom Jan Oblak i Atléticos mål.

Målet dömdes först bort för offside men efter flera minuter kom videodomarna fram till att bollen hade spelats fram till Giroud av ett Atlético Madrid-ben.

Chelsea fick då jubla för ett mål som blev det enda i matchen och laget fick med sig en viktig seger inför returen som spelas i England den 17 mars.

Olivier Giroud blev hjälte för Chelsea

– Vi kom hit för att vinna matchen. Vi visste att vi kunde ge dem problem med vårt offensiva spel och jag tycker att vi var starka tillsammans i försvaret. Jag är väldigt glad över segern. Vi hade de bättre chanserna och förtjänade att vinna, säger matchhjälten Olivier Giroud till BT Sport efter matchen.

– Vi vet hur viktigt det är att göra mål på bortaplan i europeiska cuper. Därför är jag glad att jag kunde göra mål för att hjälpa laget. Nu ska vi bara hålla fokus och avsluta jobbet nästa match.

Giroud erkänner också att han inte alls var säker på att hans drömmål skulle godkännas.

– Jag visste inte vad jag skulle tänka om målet. Jag fokuserade bara på att träffa bollen och var glad att se att den gick in i mål. Ärligt talat hade jag ingen aning om det skulle bli mål.