Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frågan: Vem har råd med Erling Haaland?

Kvällens match mot Sevilla kan vara avgörande för Erling Haalands framtid.
Foto: MORITZ MUELLER / MOMUE MORITZ MUELLER
Foto: PETER STEFFEN / DPA/IBL
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NEUNDORF/KIRCHNER-MEDIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/KIRCHNER-MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Den norska supertalangen Erling Braut Haaland sägs vara på väg att lämna Borussia Dortmund. 

Alla klubbar vill ha honom, men väldigt få har råd. 

Hur kvällens åttondelsfinal i Champions League mot Sevilla slutar kan ha stor påverkan på vart Haaland tar vägen. 

Erling Braut Haaland är den norska tjugoåringen som tagit fotbollsvärlden med storm. När han får upp farten är det få backlinjer som kan stå pall mot den 191 centimeter långa ångvälten. Nu ryktas han lämna Borussia Dortmund, trots att kontraktet löper fram tills 2024. Den tyska klubben köpte Haaland från Salzburg för drygt 200 miljoner kronor förra transferfönstret. I år får klubbarna på kö vara redo att punga ut betydligt mer än så, enligt Independent UK

Prislappen det ryktas om? Drygt 1,1 miljard svenska kronor. 

Den dryga miljarden anses ändå vara ett billigt pris för den norske anfallaren, men klubbarna som har råd med Haaland är potentiellt bara klubbar i Premier League. Förmodligen hade han kunnat kosta ännu mer, men Haaland vill inte gå till England än.  

Trots hoppet om Spanien - ingen klubb har råd

Även om drömmen att spela för en engelsk klubb i allra högsta grad lever så vill familjen Haaland avvakta. Den allmänna uppfattningen om Premier League som den mest fysiskt krävande ligan där spelare som lever på sin fysik bränns ut fort, avskräcker Haaland. Eftersom familjen gjort planer för att Haaland ska hålla sin produktiva karriär väl in i 30-års ålder ryktas spanska ligan vara toppvalet för den norske anfallaren. Real Madrid uppges leda jakten, uppger Independent UK. Frågan är bara om de har råd. 

De regerande La Liga-mästarna dras med flera ekonomiska problem. Även om det ryktas att Real Madrid har gjort planer för att kunna köpa Haaland inom kort så är det mycket möjligt att det bara är de brittiska klubbarna som har råd, när allt kommer till kritan. 

Samtidigt ska man inte underskatta den känslomässiga aspekten av fotboll, enligt Independent UK. Om Haalands Dortmund slår Sevilla i kväll, och den norske ångvälten får göra fler uppträdanden i Champions League denna säsong kan det skrämma upp klubbarna som tidigare har räknat bort Haaland som ett möjligt förvärv. Han är kanske, trots allt, en för bra affär för att missa. 

Vad som blir nästa kapitel i sagan om Erling Braut Haaland är ännu oklart - resultatet av kvällens match kan vara direkt avgörande.