Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg hyllas – efter succén i CL

Forsberg firar sitt 2-2-mål.Foto: JENS MEYER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER VIA WWW.IMAGO-IMAGES / IMAGO IMAGES/CHRISTIAN SCHROEDTER WWW.IMAGO-IMAGES

Emil Forsberg slog till två gånger om och hyllas i Tyskland.

Svensken får högsta betyg efter matchen som tog RB Leipzig till CL-åttondel.

”Svensken höll sig kylig när det behövdes”, skriver Sportbuzzer

Under onsdagskvällen blev Emil Forsberg stor hjälte för sitt RB Leipzig när laget säkrade avancemang till åttondelsfinal i Champions League. Laget såg ut att gå mot en 0-2-förlust på hemmaplan mot Benfica men i slutskedet av matchen satte Forsberg både 1-2 och 2-2.

Svensken var först kylig från straffpunkten i den 90:e minuten och i den sjätte övertidsminuten nickade han sedan in Timo Werners inlägg i det bortre hörnet. 

– Det är en fantastisk känsla, det är det här vi jobbat hårt för. Det är otroligt att uppnå det, jag är verkligen glad att laget kan göra det här, sa Forsberg i Viasat efter matchen.

”Det var unikt”

Efter matchen hyllas Forsberg för sin insats i tysk press och som ende spelare i laget får han högsta betyg av tidningen Sportbuzzer. Där får han en etta på en sexgradig skala, där ett är bäst, med motiveringen ”Två mål som gav lycka. Svensken höll sig kylig när det behövdes. Hatten av.”

Kicker ger också Forsberg högst betyg i laget. Där får han 1,5 på den sexgradiga skalan. Den 174 centimeter långe Forsberg säger dock att han inte kan kan lova fler mål med huvudet. 

– Förvänta er inte ett sådant nickmål igen, säger Forsberg enligt Fotbollskanalen.

– Det var unikt och det kommer ta ett tag innan jag glömmer den här matchen.