Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen bakom märkliga skofirandet

Foto: MANU FERNANDEZ / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Thomas Tuchel ledde sitt Chelsea till seger i Champions League. 

Men frågar du Tuchel själv så ligger ett arv från PSG-tiden bakom segern. 

Nämligen ett par gympaskor. 

– Idag hade jag på mig dem och det funkade, säger Tuchel till BeIN Sports efter matchen. 

Thomas Tuchel ledde sitt Chelsea till seger i Champions League. Efter en 1-0 seger mot Manchester City fick han se sin lagkapten César Azpilicueta lyfta den åtråvärda pokalen mot Portohimlen. 

I sedvanlig ordning fortsatte firandet i omklädningsrummet. På en video från firandet syns Tuchel komma inspringandes men en flaska champagne för att sedan ta av sig skorna, lyfta upp dem i luften och omfamnas av sina spelare. 

Och just skorna spelar en viktig roll i segern.

Fick skorna i Paris

Matchen i Porto under lördagskvällen var Tuchels andra raka Champions League-final. Efter att ha förlorat mot Bayern München med Paris Saint-Germain förra året så tvingades tysken lämna PSG och tog över Chelsea i januari.  

Efter matchen förklarar Tuchel att gympaskorna är ett arv från tiden i PSG och att de har en - i alla fall symbolisk -betydelse i finalsammanhang. 

– Jag fick dem från PSG:s president. Jag lovade min stab att jag skulle ha på mig dem i finalen men jag gjorde inte det och vi förlorade. Idag hade jag på mig dem och de funkade, säger han till BeIN Sports efter matchen. 

– Som ung tränare kunde jag aldrig föreställa mig vara i närheten av den här pokalen och nu har jag spelat två finaler och i dag vann vi. 

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1398766634601484292