Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fischer: ”Detta är min sista chans”

Nilla Fischer.
Foto: SUSANNE HÃŒBNER, SUSANNE HUEBNER / IMAGO IMAGES / HÜBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/REGIOS24 IMAGO SPORTFOTODIENST

En semifinalplats i Champions League står på spel. 

Men för Nilla Fischer betyder matchen mot Lyon mer än så. 

– Jag vet att det här är sista chansen, säger den svenska Wolfsburgstjärnan. 

Nilla Fischer var med och tog Wolfsburg till seger i Champions League 2014. Efter det har Fischer och hennes tyska lag varit i final mot Lyon två gånger, men förlorat. 

Nu har den svenska landslagsstjärnan en sista chans att ta hem turneringen innan hon flyttar hem till Sverige och Linköping i sommar. 

I kväll väntar det andra kvartsfinalmötet mot just Lyon. 

– Det är klart att det är någonting jag tänker på. Jag vet att det här är min sista chans att vinna Champions League, så är det. Just nu finns det inget svenskt lag som är på den nivån som krävs för att ta sig långt i Champions League, säger Fischer som dock menar att hon försöker trycka bort vissa känslor. 

– Det är mycket som är sista chansen för min del den här våren, men jag försöker att koppla bort det så gott det går och fokusera på en match i taget. 

Fischer räddade Wolfsburg

I bortamötet med Lyon förra veckan var Wolfsburg hårt pressat under den första halvleken och låg under med 2–0 i halvtid. 

– Vi var inte bra och framför allt var det offensiven som inte fungerade, säger Nilla Fischer som i den andra halvleken reducerade för Wolfsburg med ett nickmål. 

– Det spelar inte så stor roll att det var just jag som gjorde målet, men det var väldigt viktigt att vi lyckades göra ett mål borta. Nu är förutsättningarna bättre inför returen hemma. 

Kvällens avgörande kvartsfinaler i Champions League

18.15: Wolfsburg-Lyon

Resultat senaste: Lyon vann med 2-1 

Kommentar: Nilla Fischer fixade ett viktigt reduceringsmål åt sitt Wolfsburg i den första kvartsfinalen i Lyon. Nu krävs seger på hemmaplan för avancemang, och en sista chans för Fischer att vinna Champions League med den tyska klubben innan flytten hem till Linköping. Men med Ballon d’Or-vinnaren Ada Hegerberg i laget kommer Lyon inte ge sig lättvindigt. 


18.30: LSK-Barcelona

Resultat senaste: Barcelona vann med 3-0 

Kommentar: Norska Lilleström är i klubbens första kvartsfinal. Och här lär det ta stopp. Barcelona, med den nederländska stjärnan Lieke Martens i laget, är på en helt annan nivå, och åker till Norge med en betryggande ledning. För LSK, som hade svårt att hantera Barcelonas höga tempo och offensiv senast, gäller det att hålla nere siffrorna och spela taktiskt. 


19.00: PSG-Chelsea

Resultat senaste: Chelsea vann med 2-0 

Kommentar: Det är fördel den brittiska storklubben inför detta heta svenskmöte. I PSG återfinns VM-aktuella Emma Berglund och Hanna Glas. Och i gästande Chelsea finns landslagstrion Hedvig Lindahl, Magdalena Ericsson och Jonna Andersson. Det är dock oklart om vi får se samtliga svenskar på planen. Det första mötet fick Lindahl och Glas följa från sidan.


19.30: Bayern München-Slavia Prag

Resultat senaste: 1-1 

Kommentar: Fridolina Rolfö byttes in i den 60:e minuten, i det första kvartsfinalmötet. Efter två minuter gjorde hon mål. I kväll har hennes Bayern München goda möjligheter att säkra avancemang via seger på hemmaplan. Bli inte förvånade om Rolfö nu spelar från start, och ligger bakom ett eventuellt avancemang. Landslagsanfallaren har hittat formen efter en skadetyngd period. 

I kväll väntar alltså match på AOK Stadion i Wolfsburg. 

– Mot ett lag som Lyon räcker det inte att gå på halvfart. Det krävs att vi är hundra procent hela matchen om vi ska vinna. Men vi vet att vi kan slå dem och det ska bli oerhört kul att spela matchen, säger Fischer som hoppas på stort stöd från hemmapublik. 

– Det kommer att bli fullsatt och vi har fans som låter mycket så det kommer garanterat att bli bra drag. 

Nästa vecka väntar landslagssamling för Nilla Fischer och det svenska landslaget. En uppladdning inför VM som också innebär landskamper mot Tyskland hemma på Friends i Stockholm, 6 april, och Österrike borta i Wien, 9 april. 

VM i Frankrike inleds 7 juni. 


LÄS MER: Fischer: ”Jag pekade ut män – men inte en enskild grupp män”