”Ett av de galnaste skotten vi har sett”

Kevin de Bruyne stod för ett drömmål under CL-matchen mot Borussia Mönchengladbach.
Foto: TIBOR ILLYES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester City bjöd på två vackra mål när man avancerade i Champions League.

Först dunkade Kevin de Bruyne in 1-0 och därefter höll laget i bollen i två minuter innan Ilkay Gündogan gjorde 2-0.

– Vi kontrollerade matchen och hade några chanser, säger Kevin de Bruyne till BT Sport.

Manchester City hade med sig 2-0 från den första CL-åttondelsfinalen mot Borussia Mönchengladbach.

Och även hemmamatchen inleddes på bästa sätt för laget.

Kevin De Bruyne fick bollen utanför straffområdet i den tolfte minuten och han klippte till direkt med sin vänsterfot. Det var inte många på arenan som hann reagera innan bollen låg i nätet bakom målvakten Yann Sommer efter att ha gått in via ribban.

– Vad är det för avslut? Det är ett av de galnaste skotten vi har sett den här upplagan i Champions League, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viaplay.

Manchester City enkelt vidare

Därefter bjöd Manchester City på ännu mer vacker fotboll. Laget höll i bollen i över två minuter innan Ilkay Gündogan fick den i straffområdet och kunde placera in 2-0.

Den andra halvleken blev mållös och Manchester City gick vidare till kvartsfinal efter totalt 4-0 mot Borussia Mönchengladbach.

– Starten hjälper mycket. Vi hade bra tålamod i början. Sedan gjorde vi två mål, kontrollerade matchen och hade några chanser, säger Kevin de Bruyne till BT Sport efter matchen.

– Andra halvleken var lite sämre men det är förståeligt med alla matcher vi har spelat. 

Har bara släppt in ett mål

Förutom en imponerande offensiv visar Manchester City också upp en stark defensiv. Nu blev det en ny nolla för Ederson i målet och laget har bara släppt in ett mål i Champions League 2020/2021.

– Det är alltid viktigt när man kan vara stabila i försvaret och som lag. Självklart ger det hela laget självförtroende. Det är verkligen skönt för Ederson och försvararna, säger Kevin de Bruyne.

Pep Guardiola är imponerad av sitt lag.

– Vi har bara släppt in ett mål mot Porto – det är imponerande. Det är ett otroligt steg framåt för laget. Alla springer mycket, inte bara anfallarna. Men det är viktigt att förstå att vi försvarar genom att ha bollen. Vi måste vara aggressiva utan bollen. Alla lag kan straffa en nuförtiden, med kvaliteten de har, säger han till BT Sport.

Oscar Wendt byttes in i för Borussia Mönchengladbach i den 88:e minuten och fick vara på planen i fyra minuter.

Se Citys 2-0-mål – efter två minuters bollinnehav