Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eriksson syndabock i CL-semifinalen

Magdalena Eriksson. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN

Lyon är på väg mot en ny final i Champions League efter att ha vunnit den första semifinalen mot Chelsea med 2–1.

Syndabock blev svenskan Magdalena Eriksson som gjorde självmål. 

Hennes andra på en vecka. 

Det var i matchminut 27 som olyckan var framme för Chelseas svenska mittback Magdalena Eriksson. Delphine Cascarinos skott träffade Eriksson och ställde målvakten Ann-Katrin Berger.

Det var svenskans andra självmål på kort tid. När FA-cupsemifinalen avgjordes i förra veckan så var det Eriksson som var olycksfågel. Sent, sent i matchen så skickade Eriksson matchens enda mål i egen bur, något som skickade Manchester City till final. 

Eriksson var otröstlig efter det självmålet - sen upprepade sig historien för henne i går. 

Och det skulle bli värre för Chelsea. 

Viktigt bortamål av Cuthbert

Amandine Henry gjorde 2–0 i den 39:e minuten på hörna. Dzsenifer Marozsán slog en skruvad hörna och Henry touchade bollen innan den gick i mål.

Chelsea fick ett gyllene läge att komma tillbaka precis innan halvtidsvilan när domaren pekade på straffpunkten. Fran Kirby stegade fram, men Sarah Bouhaddi i Lyons mål stod för en stark räddning och Lyon behöll greppet om matchen. 

Tjugo minuter från slutet kom dock reduceringen för Chelsea, som förutom Eriksson även startade med Jonna Andersson, genom ett snyggt skott av Erin Cuthbert. Ett viktigt bortamål inför returen hemma i London om en vecka.

- Vi är lite besvikna över att vi släppte in det målet, men vi är positiva inför returen. Vi vann här och vi åker till dem för att vinna, något vi vet att vi kan göra. Vi vet hur bra vi är, säger Lyonmålvakten Bouhaddi. 

Lyon har vunnit Champions League de tre senaste åren. I år slog de ut fjolårsfinalisten Wolfsburg redan i kvartsfinal (totalt 6–3). Chelsea gick till semifinal genom en totalseger med 3–2 över Paris Saint-Germain.