Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eidevalls tunga kväll – krossat av Barcelona

Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TESS DERRY / STELLA PICTURES / PA
Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jonas Eidevall och Arsenal hade en tuff kväll i Champions League-premiären. 

Barcelona vann klart med 4-1. 

Det var Eidevalls första förlust sedan han tog över ”The Gunners”. 

Jonas Eidevall har fått en flygande start sedan han tog över Arsenal. Segrarna har kommit en efter en och man har även imponerat stort spelmässigt. Under tisdagskvällen var det dags för gruppspel i Champions League och där väntade FC Barcelona på bortaplan. 

Det blev en för svår uppgift. 

Reducerade med kvarten kvar

Den regerande CL-mästaren tog ledningen i den 30:e matchminuten genom Mariona Caldentey. Tio minuter senare utökade hemmalaget till 2-0 när formstarka Alexia Putellas petade in bollen i nät från nära håll. Det var Putellas tionde fullträff på de sju senaste matcherna. 

Den andra halvleken hann inte börja innan Barça gjorde 3-0. Asisat Oshoala löpte sig fri och rullade in bollen bakom en chanslös Manuela Zinsberger. Arsenal lyckades reducera med kvarten kvar men kom aldrig närmare än så och matchen slutade till slut 4-1 till Barcelona. Därmed åker Jonas Eidvall på sin första förlust som tränare för Londonklubben. Barcelonas nyförvärv och Sveriges landslagsstjärna Fridolina Rolfö hoppade in i den 75:e matchminuten men hann sätta avtryck.