Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter stora succén – nu väntar massflykt

Ajax spelare jublar efter avancemanget till semifinal Foto: AHMAD MORA/PROSPORTS/REX / AHMAD MORA/PROSPORTS/REX/IBL REX FEATURES
Frenkie de Jong, till höger, med David Neres Foto: TOM BODE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ajax charmar fotbollsvärlden med sin framfart.

Framgångens baksida är att klubben kan bli rensad på sina bästa spelare till sommaren. 

– Om vi spelar bra, så är det väntat att spelare kommer att lämna. Vi är inte Real Madrid, Barcelona, Manchester City eller Juventus, säger tränaren Erik Ren Hag enligt CalcioMercato.  

Ni minns säkert hur det gick för Monaco. Den franska uppstickarklubben gjorde storsuccé i Champions League – och samma sommar väntade en gårdsförsäljningen av Guds nåde. CL-framgångarna hade nämligen lett till att lagets bästa spelare hamnat på storklubbarnas radar. 

Nu väntar med stor sannolikhet ett liknande öde för Ajax, laget som först slog ut regerande mästarna Real Madrid och i går förlängde sitt skrälläventyr genom att gå vidare till semifinal på italienska giganterna Juventus bekostnad. 

– Om vi spelar bra, så är det väntat att spelare kommer att lämna. Vi är inte Real Madrid, Barcelona, Manchester City eller Juventus, säger tränaren Erik Ren Hag enligt CalcioMercato.  

– Vi kommer att kämpa för varje spelare. Jag hoppas att jag inte tappar allihop. 

Barcelona norpar duon

Det största namnet är dock redan förlorat. Frenkie de Jongs framtid utvecklades till en huggsexa mellan PSG och Barcelona, där de senare avgick med segern. Barcelona betalade ungefär 770 miljoner kronor för mittfältaren, som flyttar till sommaren.

Sortierna lär inte ta slut där. Mittbacken Matthijs de Ligt, av Rio Ferdinand betraktad som den bäste unge försvararen i världen, har jagats av både Manchester United och Liverpool. Men enligt Valentijn Driessen, sportchef på ansedda holländska tidningen De Telegraaf, är det i princip klart att de Ligt följer med de Jong till Barcelona, för en liknande summa. 

Neres till Arsenal?

Enligt CalcioMercato är Arsenal intresserade av David Neres, som gjorde mål mot i Ajaxs första möte med Juventus. Sajten påstår att Londonklubben hade en scout på plats under gårdagens match i Turin. Han kommer att kosta ungefär 400 miljoner kronor. Även Liverpool håller ett vakande öga på Neres. 

Samma Arsenal har också spanat in vänsterbacken Nicolas Tagliafico, rapporterar Daily Mail. Men där kommer man att få konkurrens från Atletico Madrid om 80-miljonersmannen. 

Ziyech till Everton?

Playmakerns Hakim Ziyech kan plockas upp av Everton, skriver sajten Get Footballnews Germany. Mittfältskollegan Donny van de Beek ska finnas på Tottenham-tränaren Mauricio Pochettinos önskelista inför sommaren, enligt CalcioMercato. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!