Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter brutala uttåget: Henry kan ta över

Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BPI/SHUTTERSTOCK / BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SEBASTIEN NOGIER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bayern pulveriserade Barcelona med 8–2 i Champions League–kvartsfinalen under fredagskvällen.

Nu öppnar klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu för stora förändringar i den katalanska giganten.

Enligt Diario Sport kan den tidigare stjärnan Thierry Henry ta över laget. 

Det finns uttåg ur turneringar, och så finns FC Barcelonas fullständiga haveri mot Bayern München.

8–2, respass och en spelmässig insats som lämnade en hel del att önska.

Nu tänker klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu ta krafttag för att Barcelona ska gå stärkt ut krisen. 

Pochettino kan ta över

– Det är katastrof. Nu är det dags att fatta några beslut och vissa har vi redan funderat över. Och det behöver vi göra för att vi måste, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag vill be om ursäkt till supportrarna, detta är inte Barça. Jag kan inte prata om förändringarna redan nu, det får vänta. Det kommer att kommuniceras ut nästa vecka. Vi måste fatta beslut när saker har fallit lite. I dag är en dag för eftertanke där vi vill nu ut till alla våra supportrar ute i världen och få dem att må bättre, och senare i veckan prata om dessa beslut som måste tas.

Ett av flera namn som diskuterats är Mauricio Pochettino, som så sent som i veckan uppgavs vara nära Juventus. Den förre Tottenham–tränaren kan ersätta Quique Setién som efter Bayern–matchen uppgavs ha fått sparken enligt flera rapporter. Barcelona har inte bekräftat något sådant i skrivande stund. Det är spanska Sport som redogör för uppgifterna om Pochettino och att kontakt ska finnas mellan parterna. 

Spanska Diario Sport skriver att den tidigare Barça-stjärnan Thierry Henry är en av huvudkandidaterna till att bli ny tränare i klubben. 

Pique öppnar för att lämna

En självkritisk spelare var Gerard Piqué. Försvararen hade minst sagt en tuff kväll med Bayern–anfallet och var minst sagt besviken efter matchen.

– Låt oss alla reflektera, klubben behöver förändring. Jag pratar inte om tränaren eller spelarna. Jag vill inte peka ut någon, strukturellt behöver laget och klubben förändring av alla de slag eftersom att det här inte är första gången det här händer oss, inte andra och inte tredje, säger Gerard Piqué till Marca och fortsätter:

– Ingen är helig, jag erbjuder mig att lämna. Om nytt blod behöver komma in och förändra dynamiken är jag den första att lämna. Jag tycker att vi har nått botten. Vi måste alla reflektera internt och bestämma vad som är bäst för klubben och vad som är viktigast.