Gündogan och Agüero. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURESGündogan och Agüero. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Gündogan och Agüero. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
DRÖMSTART. Pep Guardiolas Manchester City fick en pangstart borta mot Basel i Champions League. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURESDRÖMSTART. Pep Guardiolas Manchester City fick en pangstart borta mot Basel i Champions League. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
DRÖMSTART. Pep Guardiolas Manchester City fick en pangstart borta mot Basel i Champions League. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Foto: WALTER BIERI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: WALTER BIERI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: WALTER BIERI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Utklassningen – körde över Basel

Publicerad

Manchester City gör rent hus i Premier League.

Och de ser ut att ha konserverat formen ut till Europaspelet.

I bortamötet med Basel i Champions League chockstartade Manchester City och tog ledningen med 3–0 redan efter drygt 20 minuter.

Matchen slutade 4-0 till City.

Årets åttondelsfinalspel i Champions League drog i gång under tisdagskvällen. Manchester City fick schweiziska Basel på sin lott och inledde i kväll dubbelmötet borta på St Jakobs Park i Basel.

Men hemmaplan var inte mycket värd för schweizarna.

Ilkay Gündogan gav bortalaget ledningen efter en kvart innan Bernardo Silva kunde fylla på till 2–0 efter en volley ett par minuter senare.

Sedan klev skyttekungen Sergio Agüero in i handlingen. Den argentinske storstjärnan, som gjorde fyra raka mål när Manchester City i helgen körde över Leicester i Premier League, höll sig framme och satte 3–0 för Manchester City efter bara 23 minuters spel.

Tysken slog till igen

Åtta minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Tyske mittfältskuggen Ilkay Gündogan slog till med en riktig pärla som seglade in i målvaktens vänstra kryss. Hans andra mål för kvällen.

Matchen slutade 4-0 till bortalaget City som därmed har ett utmärkt utgångsläge inför returen på hemmaplan.

Den matchen spelas den 7 mars.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag