Zlatan Ibrahimovic under helgens match mot Manchester City. Foto: ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENSTZlatan Ibrahimovic under helgens match mot Manchester City. Foto: ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Zlatan Ibrahimovic under helgens match mot Manchester City. Foto: ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Zlatan Ibrahimovic. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovic. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Manchester United ställs mot Sevilla. Foto: ViasatManchester United ställs mot Sevilla. Foto: Viasat
Manchester United ställs mot Sevilla. Foto: Viasat

Drömlottning för Zlatan och United

Publicerad

Champions Leaguelottningen är avgjord. 

Och Zlatan Ibrahimovic Manchester United fick en drömlott. 

De ställs mot Sevilla i åttondelsfinalen. 

Ta fram era kalendrar och plita ner datumen. Champions Leagues åttondelsfinaler är lottade. 

Den förre storspelaren Xabi Alonso skötte lottningen i schweiziska Nyon och han drog fram flera heta möten. Bland annat möts jättarna Real Madrid och PSG redan i februari, precis som Chelsea och Barcelona. 

Här är alla åttondelsfinaler:

Juventus - Tottenham

Basel - Manchester City

Porto - Liverpool

Sevilla - Manchester United

Real Madrid - PSG

Sjachtar Donetsk - Roma

Chelsea - Barcelona

Bayern München - Besiktas

Zlatan och VNL får spanskt motstånd

Zlatan Ibrahimovics och Victor Nilssons Lindelöfs fick på papperet ett ganska bekvämt motstånd i form av Sevilla. Sevilla slutade tvåa i sin grupp, tre poäng bakom Liverpool och ligger för närvarande femma i La Liga. 

Deras lokalrivaler Manchester City jublade även de över lottningen, då de fick schweiziska Basel. 

https://twitter.com/ManUtd/status/940178682806722561

De första matcherna i åttondelsfinalerna spelas antingen 13/14 februari eller 20/21 februari. Returmatcherna spelas antingen 6/7 mars eller 13/14 mars. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag