Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat: Stormatchen i Jämtland kan ställas in

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Den femtonde februari välkomnar Östersund Arsenal till Jämtland.

Men det finns ett hot mot matchen: kylan.

Blir det 15 minusgrader kan matchen ställas in, skriver osdsport.se.

Östersund chockade hela fotbolls-Europa när de tog sig vidare till sextondelsfinal i Europa League i höstas.

Där lottades ÖFK mot den engelska storklubben Arsenal.

– Det går inte att sätta ord på det utan att man darrar på rösten, sa ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos. 

– Det ska bli en väldigt intressant upplevelse att springa ut på Emirates (Arsenals arena). Det hade jag aldrig, ens i mina vildaste fantasier trott att jag skulle få göra med Östersund, tillade han.

Östersund lottades in i en grupp med Athletic Club, Hertha Berlin och Zorya Luhansk. ÖFK slutade tvåa i gruppen, efter att ha missat chansen att säkra gruppsegern genom att besegra Hertha Berlin på bortaplan i december. Lagkaptenen Brwa Nouri missade en straff, och matchen i Berlin slutade 1-1.

– Det är inte så lätt att spela här. Jag tycker att vi visade ett extremt mod och en extrem karaktär. Vi hade lite tur i första halvlek, även om vi hade lite chanser också, sa tränaren Graham Potter efter matchen. 

Kylan kan stoppa ÖFK-Arsenal

Den 15:e februari, mitt i vintern, ställs ÖFK mot Arsenal på Jämtkraft arena. Och vill det sig illa kan matchen ställas in om det är för kallt. 

Blir det kallare än 15 minusgrader vid matchstart bestämmer domarna tillsammans med Östersund och Arsenal om matchen kan genomföras eller inte, skriver osdsport.se.

Sajten har även plockat fram medeltemperaturen i Östersund den 15:e februari de 15 senaste åren - och ingen gång har den varit så låg som 15 minusgrader. De senaste fem åren har det varit 5,4 minus som kallast.

Enligt sajten är långtidsprognosen för 15:e februari i år minus sex grader.