Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är tråkigt – men det får vi ta på oss”

Aslak von Witry deppar.Foto: Viaplay
Kim Bergstrand deppar på bänken.Foto: Viaplay
Tokmac Nguen firar.Foto: Viaplay

Djurgården fick respass i Champions League-kvalets första runda.

Borta mot ungerska Ferencváros föll laget med 2-0 efter dubbla fullträffar av norrmannen Tokmac Nguen.

– Det får vi i backlinjen ta på oss, säger Jesper Nyholm efter matchen. 

Det blev en tuff start för Djurgården mot Ferencváros. I den 18:e minuten tvingades Emmanuel Banda bäras ut på bår och ungefär en kvart senare tog hemmalaget ledningen när Jesper Karlström tappade bollen på mittplan.

Tokmac Nguen snodde åt sig bollen och med ett välplacerat skott förbi Per Kristian Bråtveit såg han till att Ferencváros ledde i halvtid.

Djurgården, som ställde upp med tre centrala försvarsspelare i matchen bytte in Edward Chilufya i stället för Emir Kujovic i halvtid, men det hjälpte föga.

– Vi kör en femback och blir lite baktunga kanske. Det är svårt när vi inte har spelat det alls, det blir lite nytt. Det är tråkigt så klart, säger Jesper Nyholm efter matchen och menar att laget inte har hunnit träna in spelsystemet.

– Det är ju inte intränat direkt, utan vi får direktiv och gör det tränarna säger och tar det därifrån. Vi försöker gå framåt i andra och öppnar oss extremt mycket, det blir Hawaii-spel och vi hinner knappt samla oss innan nästa kontring. 

Nyholm: ”Vet inte ens var han kommer ifrån”

I den 62:a minuten fick Tokmac Nguen springa mellan Jesper Nyholm och Erik Berg och satte 2-0 när han kom fri med Per Kristian Bråtveit. Nyholm har svårt att analysera situationen efter matchen.

– Jag tror att jag är på väg fram mot en kille i mitten, och från ingenstans ser jag honom mellan mig och Berg och då är det bara att börja springa. Men då hinner man inte, det går för fort. Jag vet inte ens var han kommer ifrån, det är ett riktigt tråkigt 2-0-mål, men det får vi i backlinjen ta på oss, säger han.

Förlusten innebär att Djurgården får rikta in sig på spel i Europa League där man senare kommer gå in i den andra kvalrundan. Men först väntar IFK Göteborg hemma på Tele 2 arena i allsvenskan i helgen.

– Vi alla börjar ladda för det redan nu, vi gör vår återhämtning, tar hand om kropparna och sedan är det bara att köra på. Det är inte så mycket mer man kan göra, säger Nyholm.

Se Ferencvaros 1-0 i spelaren nedanför