Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här förändrar allting för oss nu”

Här är några av dagens största sportnyheter.
Neymar. Foto: PHILIPPE LECOEUR / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Neymar. Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Neymar kommer att spela i kväll mot Borussia Dortmund, trots att brassens medverkan var högst osäker för fyra dagar sedan. 

Det meddelade Paris Saint-Germains tränare under måndagen.

– Neymar är där, han mår bra, säger Tuchel på presskonferensen inför matchen. 

Förra veckan var Neymars medverkan i Champions League-matchen mot Dortmund i kväll högst osäker. 

– Jag kan inte säga att han till 100 procent kommer spela, sade Paris Saint-Germain-tränaren Thomas Tuchel till France Football då.

Givet Tuchels negativa kommentarer förra veckan, så kom gårdagens besked som en skänk från ovan för PSG-fansen. 

– Neymar är där, han mår bra. Han kommer att träna på och spela i morgon, det förändrar allt för oss, säger Tuchel på presskonferensen. 

Ett välkommet besked för Tuchel och Paris Saint-Germain, som bara fick 4–4, i en smått galen tillställning mot Amiens i helgen. 

Tuchel: ”Det förändrar allt”

Alltjämt sedan Paris Saint-Germain inledde satsningen mot att bli världens bästa lag så har laget aldrig tagit sig längre än till kvartsfinal. Förra säsongen slutade resan redan i åttondelsfinalen mot Manchester United efter några minst sagt kontroversiella domslut i engelsmännens favör. Så vad är nytt för den här säsongen då? 

Enligt Tuchel så stavas de förändrade förutsättningarna Neymar, brassen som missade båda matcherna mot United i fjol. 

– Han har självförtroende, han har kvalitén, han har kapaciteten att vara avgörande. Det förändrar allt för hans lagkamrater och det förändrar allt för Kylian (Mbappé). Det förändrar allt för oss. Det ger mig mycket självförtroende, det ger självförtroende till hela laget. Om han inte är med så saknas han, vi har ingen annan spelare med sådan kvalitet.