Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det hade inte gått – var så uppskruvad”

Peter Forsberg.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. När Ajax hade ledningen med 2-0 i halvtid hade till och med en sådan inbiten Tottenham-supporter som Peter Forsberg, 45, gett upp.

Han följde matchen på tv hemma i Schweiz.

– Det var inte ens nervöst, då det kändes kört i halvtid, säger Foppa.

Sedan vet alla vad som hände i onsdagskvällens makalösa semifinal i Champions League, där Tottenham vände 0-2 till en 3-2-seger på bortaplan och avancerade till final mot Liverpool.

Foppa trodde inte att det var sant.

– Nu siktar jag på att åka till Madrid och se Champions Leaguefinalen den 1 juni, säger han till SportExpressen.

Han har hållit på sitt Tottenham i över 25 år och följer laget intensivt.

I natt jublade Foppa som aldrig förr.

– Ja, det här är stort. Man är ju inte direkt bortskämd med att Spurs spelar finaler om stora mästerskap. Men idrott är härligt, det kan svänga så snabbt. Precis som det gjort i viktiga NHL-matcher i vinter, så kan greppet över en match svänga snabbt när laget i ledning börjar backa hem, säger Foppa.

Han har gjort flera besök på White Hart Lane genom åren och fått träffa Tottenhams stjärnor.

– Jag blev lite överraskad över att de fick 3-2-målet där på slutet av tilläggstiden. Och då trodde jag att matchen var över, det låg ju spelare från båda lagen på planen. Men så kom spelet i gång igen och Ajax hade ett farligt inkast högt upp på planen. Jag trodde inte det var sant. Ska det aldrig vara slut?

Peter Forsberg: ”Kommer bli roliga veckor”

Så småningom kom slutsignalen och kunde Foppa andas ut, men ett sent telefonmöte som han skulle ha med ett av sina bolag på onsdagskvällen fick ställas in.

– Vem kan prata efter en sådan här match? Det hade inte gått, jag var så uppskruvad, säger han och skrattar.

Nu väntar final mot Liverpool den 1 juni i Madrid och Foppa tänker vara på plats.

– Jag har många polare som är Liverpoolfans, så det kommer att bli roliga veckor fram till finalen. Men jag hade inte haft något emot om det hade blivit Barcelona i finalen heller.

Om Lucas Mouras hattrick säger Foppa:

– Han har varit bra emellanåt även om han knappt fått spela. Men nu när Harry Kane går skadad har Moura kört för fullt när han fått vara med. Men störst av alla i mina ögon har Llorente varit. Han vinner ju alla luftdueller.