Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det finns en riktigt god skrällchans här

Foto: BO AMSTRUP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: REVIERFOTO / IMAGO/REVIERFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Åttondelsfinalerna i Champions League är lottade.

Här rankar SportExpressens expert Therese Strömberg alla matcher och vilka lag som tar sig vidare.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 

Vidare till kvartsfinal: Manchester City

Kommentar: Manchester City är överlägsna favoriter i det här dubbelmötet. De inledde ligasäsongen rätt svalt men har börjat hitta tillbaka och lär göra det allt mer ju längre säsongen lider. De förlorade inte en enda match i gruppspelet samtidigt som man får säga att Borussia Mönchengladbach hade tur att Inter underpresterade enormt. Det gjorde att de kunde ta sig vidare med resultatraden två segrar, två kryss och två förluster - på samma poäng som Sjaktar Donetsk!


Lazio - Bayern München

Går vidare: Bayern München

Kommentar: Fjolårets mästare fortsätter att flyga fram och anses av många vara favoriter till titeln i år igen. Lazio tog sig igenom gruppspelet utan en enda förlust, men har blandat och gett i inledningen på säsongen. Dessutom har de inte alls samma erfarenhet av den här typen av matcher som sina motståndare. Här blir Bayern München ett nummer för stort, minst.


Atlético Madrid - Chelsea 

Går vidare: Atlético Madrid

Kommentar: Atlético kom ur gruppen med minusmålskillnad, vilket inte direkt är signifikativt för Simeones lag. I ligan har de däremot bara släppt in fyra mål på elva matcher och de är som gjorda för turneringsspel. Känslan är att det kan bli två tajta matcher mellan de här lagen, men Chelsea får tacka för sig när de är över.


RB Leipzig - Liverpool 

Går vidare: Leipzig

Kommentar: I sina bästa stunder i sista gruppspelsmatchen mot Manchester United var Leipzig helt otroliga, och det råder inga tvivel om att det finns en enorm höjd i laget. Jag vill tro att det finns en god skrällchans här, inte minst med tanke på att de tyska lagen får vila under jul och nyår medan England kör på som om det inte finns någon morgondag. Skador och trötthet kan fälla Liverpool om Leipzig har en riktigt bra dag.


FC Porto - Juventus 

Går vidare: Juventus

Kommentar: Champions League är som bekant Cristiano Ronaldos turnering och även om det finns en hel del frågetecken kring Juventus den här säsongen är det svårt att se att de ska åka ur en åttondelsfinal mot Porto. Löste de 3-0 mot Barcelona i sista omgången för att sluta etta i gruppen så löser de det här också!


Barcelona - PSG

Går vidare: PSG

Kommentar: Klassiskt möte i Champions League-sammanhang, men ingen av klubbarna känns som att de är på sin topp just nu. Barcelona ligger riktigt risigt till i ligaspelet, och även om de presterat bättre i Champions har jag i dagsläget svårt att se att de ska stå emot Mbappé, Neymar och gänget. Om nu Neymar kan spela, med tanke på skadan som undersöks i skrivande stund.


Sevilla - Borussia Dortmund

Går vidare: Borussia Dortmund

Kommentar: Vem ska stoppa Erling Haaland? Vem? Han gjorde hälften av lagets mål i gruppspelet, och då spelade han inte ens de två sista matcherna. Att Dortmund håller på och krånglar med tränarbyte och annat mitt under säsong spelar ingen roll, Haaland löser detta i ett dubbelmöte mot ett Sevilla som inte alls är på samma nivå som tyskarna.


Atalanta - Real Madrid

Går vidare: Real Madrid

Kommentar: Atalanta imponerar inte lika mycket i år som tidigare år, och nu ser också kaptenen Papu Gomez ut att lämna i vinter. Vad det innebär för dynamiken och spelet framöver återstår att se, men här ska Real Madrid vara favoriter till att ta sig vidare. Är det någonting Zinedine Zidanes Real Madrid har varit bra på är det att spela Champions League.