Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är det största som har hänt mig”

Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Dejan Kulusevski ställs mot Lionel Messi i kväll. 

Då är svensken tydlig med vad stormatchen har för betydelse. 

– Det är det största som har hänt mig, säger 20-åringen i Viaplay. 

Det tog inte speciellt lång tid för Dejan Kulusevski att på allvar presentera sig i Juventus. Redan i premiärmatchen hittade den 20-årige svensken nätet efter bara 13 minuter. 

Sedan dess har mycket hänt, och Kulusevski är numera mer eller mindre given i ”Juves” elva. I helgen inledde han på bänken men hoppade in och räddade en poäng hemma mot Hellas Verona. 

”Är inte rädd för att misslyckas”

Genombrottet har ekat i fotbollsvärlden, men Dejan Kulusesvki är välmedveten om vad som gäller nu. 

– Jag är lite tvådelad här. En del av mig känner att det är overkligt att jag är här, men samtidigt har jag bevisat att jag förtjänar det. Jag har tränat varje dag sedan jag var sex år gammal och jag är inte rädd för att misslyckas.  

En annan svensk som dominerar i Serie A är Zlatan Ibrahimovic. Den 39-årige anfallaren leder skytteligan och mot Roma i måndags gjorde ”Ibra” två nya mål. 

”Största som hänt mig”

I en intervju med Viaplay berättar Dejan Kulusevski om relationen med Ibrahimovic. 

– Zlatan .... Jag tror inte att folk förstår hur stor han är här.  Han visar det gång på gång. När han spelar så kollar jag för det är otroligt kul att se honom spela. Ju äldre han blir desto bättre blir han. Jag blir inspirerad. Vi har haft lite kontakt men det får stå mellan oss. Det är inget jag vill berätta. 

För prick en vecka sedan debuterade Dejan Kulusevski i Champions League. Mot Dynamo Kiev blev det seger med 2-0 efter två mål av Alvaro Morata. Ikväll väntar säsongens hittills största match – Barcelona i Turin. 

– Det var en milstolpe i mitt liv. Jag var världens lyckligaste, för det är här jag vill spela. Det är den musiken (Champions League-hymnen) jag vill höra. Det var annorlunda, man kände att man vill vinna, för det är världens bästa turnering, säger Dejan Kulusevski och avslutar: 

– Att få möta Messi, bättre än så blir det inte. Det är inte möjligt. Det är det största som har hänt mig och något jag alltid ska ta med mig. Att få chansen att spela den här matchen, det ska bli otroligt kul.

Se hela intervjun med Dejan Kulusevski i Viaplay/V sport Premium klockan 20.00. 

Signerat Strömberg: ”Så här får det inte gå till – obegripligt”

Hetaste snackisar från Serie A med Therese Strömberg