Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De sänder AIK:s äventyr i CL-kvalet

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

De svenska lagens äventyr i Europaspelet fortsätter.

Nu kan SportExpressen berätta att Discovery köpt rättigheterna till AIK:s bortamatch mot Maribor i Champions League-kvalet den 24 juli samt BK Häckens dubbelmöte med AZ i Europa League.

– Vi fortsätter vår satsning på europeisk toppfotboll med svenskt deltagande, säger Marcus Törngren, redaktionschef på Eurosport och Discovery Networks Sweden.

AIK tråcklade sig med nöd och näppe vidare i Champions League-kvalet efter 3-1 vinsten mot Ararat-Armenia under gårdagen.

De regerande svenska mästarna ställs nu mot slovenska Maribor som inte hade några problem att avfärda isländska Valur i den första rundan.

Och här är glädjebeskedet för AIK-supportrarna:

Klart: Discovery sänder AIK:s Champions League-retur

Discovery har köpt rättigheterna till att visa AIK:s bortamatch i Slovenien på onsdag den 24 juli.

– Vi fortsätter vår satsning på europeisk toppfotboll med svenskt deltagande. 2017 och 2018 visade vi när Östersund och Malmö avancerade samt spelade i Europa League. Nu hoppas vi att trenden håller i sig med fler svenska lag till det europeiska finrummen, säger Marcus Törngren.

Även BK Häckens dubbelmöte med nederländska AZ från Alkmaar den 25 juli och 1 augusti sänds i Discoverys plattformar.

– Både AIK och Häcken har en bra chans att avancera till nästa kvalomgång och vi ser fram emot att förmedla dramatiken som de europeiska kvalmatcherna innebär, säger Marcus Törngren.

Fotnot: Discovery/Eurosport sänder även Europa League, FA-Cupen och Ligacupen på sina plattformar i höst.