Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Conte pekas ut som Juventus näste tränare

Gais jättevändning efter egna utvisningen
Allegri kan ersättas – av en av föregångarna

Juventus manager Massimiliano Allegri kan sitta löst efter förlusten mot Benfica. 

Han säger själv att han inte är orolig, medan uppgifter sipprar ut om att klubbledningen inte är nöjd. 

Nu kommer uppgifter om att Antonio Conte kan ersätta Allegri – om man har tålamod säsongen ut.

”Han kommer inte att förlänga (med Tottenham) och kan inte vänta med att återvända”, skriver journalisten Paolo Bargiggia på Twitter.

Juventus förlorade under onsdagen hemma mot Benfica och i nuläget radas missräkningarna upp. 1-1 mot Fiorentina följdes upp med en knapp förlust borta mot PSG, sedan blev det 2-2 mot Salernitana innan förlusten i onsdags satte fart på ryktesmaskinen runt Juventus.

Nu kommer uppgifter om att klubbens ordförande Andrea Agnelli har god relation till Antonio Conte och att han kan vara ett alternativ, men först efter säsongen.

Den italienska sportjournalisten Paolo Bargiggia skriver på Twitter att om Juventus kan ”motstå frestelsen” att sparka Allegri kan de vända sig till en gammal tränare:
”Då kan de gå direkt till Antonio Conte. Han kommer inte att förlänga (med Tottenham) och kan inte vänta med att återvända”.

Allegri: ”Mitt jobb är inte i fara”

”Max” Allegri säger sig själv inte vara orolig kring sin egen framtid, trots fyra dåliga resultat i rad.

– Jag känner inte att mitt jobb är i fara, det är normalt att ha sådana perioder i fotboll, säger han om situationen enligt Sky Sport Italia.

– Champions League är mycket svårt.

Samtidigt skriver transferjournalisten Nicoló Schira att ”bara för att Allegri inte känner sig hotad betyder det inte att ledningen är nöjd med hans arbete”. Han fortsätter: 

”Det finns tvivel från (Pavel) Nedved (vice ordförande) och (Maurizio) Arrivabene (vd) om de kritiska delarna och det är inte tillåtet att visa samma figur mot Monza.”

Juventus ligger åtta i Serie A efter sex omgångar och har tagit tio poäng. Samtidigt är klubben illa ute i sin Champions League-grupp. Ett dubbelmöte med Maccabi Haifa väntar, men de har redan sex poäng upp till PSG och Benfica efter två spelade matcher.

Tv: Galna skolösa målet avgjorde Ettan-mötet