Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelseas Kai Havertz kan betala sin egen resa

Chelseastjärnan Kai Havertz.
Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Chelseas problem efter de ekonomiska sanktionerna mot klubbens ägare fortsätter.

Nu är stjärnan Kai Havertz beredd att betala sin egen resa till helgens FA-cupmatch.

– Det händer värre saker i världen än att vi behöver oroa oss för att flyga eller ta bussen till bortamatcher, säger han enligt Daily Mail.

Chelsea FC har drabbats hårt av de ekonomiska sanktionerna mot ägaren och oligarken Roman Abramovitj. Inte minst med tanke på att miljardären fått sina tillgångar frysta.

Bland annat har klubben fått problem att resa till matcherna. Detta då vissa av klubbens betal- och kreditkort spärrats, men även för att de fått begränsningar för hur mycket de kunnat spendera på resor.

När frågorna hopade sig kring hur laget skulle ta sig till veckans Champions League-match mot Lille, dit de skulle behöva flyga, svarade tränaren Tomas Tuchel följande: 

– Om inte det funkar tar vi tåget, annars tar vi buss. Och om det inte går kommer jag personligen köra minibussen dit, det lovar jag.

Stjärnan beredd att betala

Till helgen ska laget dessutom spela mot Middlesbrough i FA-cupen, men det är ingen kort resa dit. Laget skulle nämligen behöva flyga eller ha en resväg på drygt tio timmar. Men att flyga kanske inte är möjligt i och med begränsningen på 20 000 pund för resekostnader. 

Nu ställer sig anfallsstjärnan Kai Havertz först i ledet och meddelar att han är beredd att betala för sin egen resa till FA-cupmatchen.

– Jag skulle betala, utan problem. Det är ingen stor grej för oss. Att ta sig till matchen är det viktigaste. Det händer värre saker i världen än att vi behöver oroa oss för att flyga eller ta bussen till bortamatcher, säger han enligt Daily Mail.

I förra veckan meddelade Chelsea att de bland annat inte hade möjlighet att lösa en resa med tåg till matchen mot Middlesbrough.

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

TV: Fler höjdpunkter från Champions League