Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fina gesten: ”Det är viktigt för honom...”

Bruno Fernandes ger bort straffen till Marcus Rashford.
Foto: Viaplay
Marcus Rashford.
Foto: CATHERINE IVILL / STELLA PICTURES / PA

Victor Nilsson Lindelöf blev utbytt i paus i Champions League-matchen mot Istanbul Başakşehir.

Samtidigt dominerade Bruno Fernandes och stod för en fin gest när han gav bort en straff till Marcus Rashford.

– Det är viktigt för honom att få självförtroende, säger Fernandes efter matchen.

Manchester United åkte på en chockartad förlust på bortaplan mot Istanbul Başakşehir men på hemmaplan blev det revansch.

Bruno Fernandes satte 1-0 i den sjunde minuten och han gjorde även 2-0 innan Marcus Rashford ordnade en straff som han själv förvaltade.

Efter den första halvleken var det färdigspelat för Victor Nilsson Lindelöf. Svensken startade i mittförsvaret trots de långdragna ryggproblemen under hösten och in i stället för svensken kom Axel Tuanzebe.

Bruno Fernandes gav bort straff

Deniz Türüç reducerade men Manchester United vann till sist med 4-1 efter att Daniel James placerat in matchens sista mål från nära håll under tilläggstiden.

Efter matchen uppmärksammades Bruno Fernandes för sin fina gest när han i stället för att göra hattrick gav bort sin straff till Marcus Rashford som fick göra mål.

– Självklart vill alla spelare göra hattrick. Men efter den senaste straffen i Premier League sa jag till Rashford att han kunde ta nästa. Jag kom ihåg det och han är en av de bästa målskyttarna i Champions League, så det är viktigt för honom att få självförtroende. Det spelar igen roll vem som tar straffen så länge laget gör mål, säger Fernandes till BT Sport efter matchen.

Portugisens första mål i matchen var ett riktigt drömmål där han klippte till efter en hörna.

– Jag säger alltid att vi måste vara redo utanför straffområdet i den typen av situationer, ibland för att stoppa en kontring. Den här gången var det för att skjuta, nästa gång kanske jag måste dra på mig ett gult kort, säger Fernandes.

RB Leipzig förlorade mot PSG

Den andra matchen som spelades i Manchester Uniteds grupp var mellan Paris Saint-Germain och Emil Forsbergs RB Leipzig.

Då hade Forsbergs lag en tyngre kväll och svensken blev utbytt med kvarten kvar av ordinarie tid. Dessförinnan hade han fått se Neymar göra 1-0 för PSG på straff efter elva minuters spel och det målet blev matchens enda.

Gruppens resultat gör att Manchester United har nio poäng efter fyra matcher. Där bakom finns både Paris Saint-Germain och RB Leipzig på sex poäng.