Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter kontraktet värt 55 000 000

Robert Lewandowski.
Foto: ANDREAS GEBERT / REUTERS BILDBYRÅN

Robert Lewandowski markerar på nytt efter den ryska invasionen av Ukraina.

Bayern München-stjärnan bryter nu sitt avtal med kinesiska telekomjätten Huawei – ett drag som uppges kosta honom nära 55 miljoner kronor. 

Den polske landslagsstjärnan, som i kväll ställs mot RB Salzburg med sitt Bayern München i Champions Leagues åttondelsfinal, har tidigare konstaterat sitt stöd för Ukraina.

När det polska fotbollförbundet gick ut med beskedet att man vägrar möta Ryssland i det VM-kvalplayoff som väntar i mars var Robert Lewandowski en av de första spelarna som öppet ställde sig bakom beslutet.

”Jag kan inte tänka mig att spela en match mot det ryska landslaget när den väpnade aggressionen i Ukraina forsätter. Ryska fotbollsspelare och fans är inte ansvariga för det här men vi kan inte låtsas som om inget händer”, skrev han på Twitter.

Draget kostar 55 miljoner 

Nu har Putins invasion i Ukraina fått honom att agera på nytt.

Efter obegräftade uppgifter om att Ryssland fått hjälp av den kinesiska telekomjätten Huawei för att avvärja cyberattacker och hålla landets internet fungerande väljer Lewandowski nu att bryta sitt samarbetsavtal med Huawei. 

Att bryta avtalet kostar anfallsstjärnan runt fem miljoner euro, motsvarande nära 55 miljoner kronor, skriver Daily Mirror.

I ett uttalande skriver företaget, som förnekar all inblandning med Ryssland:

”Huawei CGB Polska beklagar avslutet på partnerskapet med Robert Lewandowski. Vi uppskattar vårt långsiktiga samarbete och önskar honom all framgång i framtiden.”

Lewandowskis agent Tomasz Zawiślak bekräftar för Interia Sport att initiativet kom från spelaren själv.

ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

TV: Se fler höjdpunkter från Champions League