Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bojan: ”Uefa är en skitorganisation”

Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Champions League-matchen mellan PSG och Istanbul Basaksehir avbröts efter att fjärdedomaren anklagades för rasism av Istanbuls assisterande tränare, Pierre Webo. 

Då röt Viaplays expert Bojan Djordjic till. 

– Någon gång måste vi markera mot den här skitorganisationen (Uefa), säger Djordjic i livesändning. 

Det var med efter dryga kvarten som rasismskandalen ägde rum. Matchens fjärdedomare, Sebastian Coltescu, anklagades för att ha skrikit ett rasistiskt ord mot Istanbuls assisterande tränare Pierre Webo. 

Kaos bröt ut och efter att ha fört diskussioner bestämde sig samtliga spelare, från båda lagen, att springa in till omklädningsrummen i protest mot rasism. 

Bojan Djordjic, expert i Viaplay, säger att det var helt rätt av spelarna att gå av planen. 

Djordjic är starkt kritisk till Uefas agerande i situationen, som inte fördömt uttalandet och tog lång tid på sig att komma med ett beslut. 

”Har svart hår och invandrarbakgrund”

– Hur många gånger ska vi säga det? Någon gång måste vi markera mot den här skitorganisationen (Uefa). Missbruka inte språket. Det finns andra saker man kan säga. Ikväll ska inte matchen spelas. De (Uefa) har grova problem som de har försökt sopa under mattan. Jag trodde att vi hade kommit längre, säger Djordjic och fortsätter: 

– Jag har svart hår och invandrarbakgrund, men jag ser mig som svensk. Strukturell rasism kommer alltid finnas så länge vi inte gör något. 

Runt klockan halv tolv på tisdagskvällen, svensk tid, meddelade Uefa att matchen kommer att återupptas på onsdagen med ett nytt domarteam. 

Enligt flera medier har Istanbul Basaksehir krävt att fjärdedomaren ska bytas ut mot någon annan, annars kommer de inte spela. 

– Det är direkt ryggradslös av Uefa att inte gå ut och säga något. Man förväntar sig ett uttalande. Det är förjävligt och pinsamt av dem att inte säga något, säger Martin Åslund.