Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bland det sjukaste jag har varit med om”

Sörloths skott touchar på en back och går i mål.
Foto: Viaplay
Sörloth firar sitt mål.
Foto: Viaplay
Målet dödade Basaksehirs dröm om avancemang.
Foto: Viaplay
Basaksehir kvitterade med bara fem minuter kvar, men det blev ändå inga poäng.
Foto: Viaplay

Alexander Sörloth räddade RB Leipzig.

Borta mot Istanbul Basaksehir satte norrmannen 4-3 på tilläggstid.

– Det här är bland det sjukaste jag har varit med om på länge, säger kommentatorn Claes Andersson i Viaplay.

Emil Forsberg spelade från start för RB Leipzig och var ett av sitt lags största hot i den första halvleken mot Istanbul Basaksehir.

Svensken låg också bakom lagets 2-0-mål när han efter ett fint väggspel till sist hittade fram med bollen till Nordi Mukiele som placerade in bollen.

Men hemmalaget från Istanbul skulle komma tillbaka och ställningen Leipzig var 3-2 till Leipzig i den 85:e minuten. Då fick Irfan Kahveci ett frisparksläge och efter en drömfrispark stod det klart att han hade gjort hattrick och kvitterat matchen till 3-3.

Alexander Sörloth avgjorde för Leipzig

Men det blev Leipzig som fick sista ordet och tog en viktig seger när norrmannen Alexander Sörloth gjorde sitt första mål för klubben.

Han fick på ett skott utanför straffområdet i den 92:a minuten och efter en liten touch på backen Carlos Ponck gick bollen i mål.

– Vilken match det här är, utbrister kommentatorn Claes Andersson i Viaplay.

– Det här är bland det sjukaste jag har varit med om på länge.

Leipzigs seger gör att laget tar sig upp på nio poäng och andra plats i den jämna H-gruppen i Champions League där också Manchester United och Paris Saint-Germain ingår.