Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra scenerna i CL: ”Har ni sett på maken?”

Walker gör sig redo för inhopp. Foto: NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: Viasat
Bravo river ner Ilicic - och visas ut. Foto: Viasat

Bisarra scener i Milano.

Manchester City tappade poäng borta mot Atalanta – när Kyle Walker tvingades ställa sig i mål.

– Om jag ställde jag upp frivilligt? Det var nog lite både och, säger han.

Manchester City var riktigt illa ute borta mot Atalanta i den fjärde gruppspelsomgången.

Italienarna, som aldrig hade tagit poäng i turneringen tidigare, fick dock en mardrömsstart då Raheem Sterling gav City ledningen i den sjunde minuten. Strax innan halvtidsvilan fick gästerna ett drömläge att utöka ledningen, men Gabriel Jesus brände straffsparken.

I stället kom kvitteringen.

I inledningen av den andra mötte Mario Pasalic bollen med pannan efter ett perfekt inlägg och stångade in kvitteringen på San Siro.

Med nio minuter kvar att spela fick hemmalaget ett friläge då målvakten Claudio Bravo rusade ut och stod för en jättekapning. Domaren Alexey Kulbakov tvekade inte.

Rött kort på City-målvakten.

– Vad händer nu? Det är nio minuter kvar, vilken högdramatisk avslutning på den här matchen, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viasat.

Kyle Walker tvingades stå i mål

Den ordinarie målvakten Ederson byttes ut i halvtid på grund av skada och nu stod Pep Guardiola där, helt utan målvakter att tillgå. 

Nödlösningen blev att skicka in högerbacken Kyle Walker i buren och han fick direkt genomföra en svettig räddning på frisparken som Bravo tidigare orsakat. 

Strax innan hade Walker länge stått vid sidlinjen och väntat på att få komma in. 

– Jag förstår ingenting. Gasperini (Atalantas tränare) bara garvar och nu har man stått och väntat på det här bytet i fyra minuter. Har ni sett på maken tidigare?, säger Tennisberg.

Manchester City höll undan och fick med sig en poäng från Italien.

– Om jag ställde jag upp frivilligt? Det var nog lite både och. Jag brukar håna målvakterna ibland på träningarna, men nu förstår jag att man ibland behöver lämna retur, säger Walker och syftar på frisparksräddningen.

– Vi kom hit för att vinna eller i alla fall ta en poäng. Att vi kommer härifrån med en poäng är bra.