Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna i VAR-dramat – som domaren inte fick se

Domaren Cuneyt Cakir efter att ha kollat VAR-bilderna.Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Llorente jublar efter måletFoto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fernando Llorentes avgörande mål i rysarmatchen mellan Manchester City och Tottenham videogranskades och godkändes.

Men enligt ESPN-profilen Craig Burley hade målet aldrig fått grönt ljus om domaren fått se ”rätt” vinkel. 

Det som skulle bli en spänd rysare utvecklades till ett vilt sjöslag. Manchester City och Tottenham anföll i vågor och hade gjort sammanlagt fem mål när först halvlek var avverkad. 

Men det som kom att avgöra Champions League-kvartsfinalen kom i matchminut 73. Tottenham-anfallaren Fernando Llorente höll sig framme på en hörna och stötte bollen in i mål. Målet videogranskades, men domare Cuneyt Cakir bedömde att bollen studsat på Llorentes höft och in – vilket innebär att det skulle godkännas. Tottenham hade 3-4 i matchen och var därmed vidare. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester City – direkt i Messenger

VAR avgjorde dramat

Men Craig Burley, programledare på ESPN, menar att VAR användes på fel sätt när Llorentes mål granskades. Om domaren hade fått se rätt kamerabilder, hävdar Burley, hade han underkänt målet.

Burley ger belägg för sin ståndpunkt med ett klipp där bollen tycks gå via Llorentes arm ner på hans höft och därefter vidare in i mål. 

”Armen kan inte ha en avgörande betydelse för ett mål. Avsikt eller armens naturliga position är inget man tar hänsyn till. Domaren fick inte se den här vinkeln av någon anledning. Han fick fel vinkel”, skriver Burley. 

https://twitter.com/CBurleyESPN/status/1118655091127586816

”VAR kan dra åt...”

City-mittfältaren Fernandinho var märkbart upprörd efter 

– VAR kan dra åt helvete, säger han enligt Daily Mirror.  

Men det finns också exempel på den direkt motsatta åsikten. Före detta stordomaren Mark Clattenburg skriver i en krönika för Daily Mail att VAR ledde till ett helt korrekt beslut i det här fallet.

”Slow motion-repriserna visar tydligt att bollen gick in via Llorentes övre lår. Det har sagts att man bollen gick via hans arm först – men den kontakten är så obetydligt och målet görs med låret, inte armen”, skriver Clattenburg. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Tottenham – direkt i Messenger 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se