Neymar och hans PSG vann med 5-0 mot Celtic. Foto: ANDREW MILLIGAN / AP TT NYHETSBYRÅNNeymar och hans PSG vann med 5-0 mot Celtic. Foto: ANDREW MILLIGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Neymar och hans PSG vann med 5-0 mot Celtic. Foto: ANDREW MILLIGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Han själv hamnade i bråk med Anthony Ralston. Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESHan själv hamnade i bråk med Anthony Ralston. Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Han själv hamnade i bråk med Anthony Ralston. Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Ralston hade svårt att hänga med Neymar. Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅNRalston hade svårt att hänga med Neymar. Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Ralston hade svårt att hänga med Neymar. Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Bilderna avslöjar Neymars fula gest

Publicerad

PSG krossade Celtic med 5-0 i går kväll.

Men det var stökigt.

Kylian Mbappé blev anfallen av en planstormare – och Neymar hamnade i bråk med Celtic-talangen Anthony Ralston.

– Jag är inte rädd för en kille som Neymar, säger Ralston.

PSG bjöd på stor show på Celtic Park i den första gruppspelsmatchen i Champions League.

Neymar, Edison Cavani och Kylian Mbappé gjorde varsitt mål redan i första halvlek. I andra smällde Cavani in sitt andra och förnedringen fullbordades när svenske Mikael Lustig skickade in 5-0 i egen kasse.

Celtics tränare Brendan Rodgers var allt annat än nöjd efteråt.

– Vi spelade som tolvåringar, säger han.

Sparkade mot Mbappé

Men allting var inte frid och fröjd för PSG i går kväll.

Brittisk media rapporterar nu att en överförfriskad man tog sig in på planen i går kväll – och lyckades komma hela vägen fram till Kylian Mbappé. Planstormaren riktade en spark mot Mbappé, men missade som tur var.

Enligt The Telegraph riskerar Celtic nu böter från Uefa.

– Det här är någonting som vi inte vill se hända på en fotbollsplan, säger Brendan Rodgers och påpekar att hela arenan buade ut mannen.

– Den reaktionen säger allting.

https://twitter.com/MailSport/status/907707450165428224

Gesten väckte ilska

Under matchen lyckades Neymar också göra sig ovän med Celtics 18-årige högerback Anthony Ralston.

På bilder kan man se hur Ralston vid ett tillfälle hånskrattar Neymar i ansiktet. Och efter slutsignalen vägrade Neymar att ta i hand med den unge skotten, vilket ledde till heta känslor både nere på planen och på sociala medier.

”Som spelare hatade jag verkligen när det där hände”, skriver den gamle målkungen John Hartson på Twitter.

”Det hände en gång och då jagade jag killen hela vägen ut i spelartunneln. Man tar alltid i hand”.

Den profilstarke journalisten Tancredi Palmeri väljer dock att försvara honom.

"Jag ser att Neymar blir korsfäst nu. Men de som känner honom personligen säger att han är en väldigt bra person. Det måste finnas en anledning till att han inte ville ta i hand".

Foto: JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK / JEFF HOLMES/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Svaret från Ralston

Anthony Ralston själv bryr sig inte särskilt mycket om dissen från Neymar.

– Det var ingen stor grej, ingenting som jag kommer fundera på. Om han vill ha det så är det okej för mig, jag bryr mig inte, säger Ralston enligt The Telegraph.

Han menar också att han inte på något sätt var rädd för Neymar inför matchen.

– Nej, jag förberedde mig för Neymar precis som jag förbereder mig för alla andra motståndare. Han är bara en helt vanlig spelare. Jag sätter inte honom på någon piedestal.

PSG toppar nu grupp B. Övriga två lag i gruppen är Bayern München och Anderlecht, som möttes i går kväll. Bayern vann då med 3-0 efter mål av Robert Lewandowski, Thiago Alcantara och Joshua Kimmich.

 

GUIDE: Allt du behöver veta om Champions League 2017/2018 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag