Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet som lär oroa PSG-fansen

Neymar. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Neymar.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Tungt besked för PSG-tränaren Tuchel. Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

På tisdag ställs Paris Saint-Germain mot Dortmund i Champions League. 

Under fredagen meddelade PSG:s tränare Thomas Tuchel att Neymar kan lämnas hemma. 

– Jag kan inte säga att han till 100 procent kommer spela mot Dortmund, säger han enligt France Football. 

Det var efter 6–1-krossen mot Dijon i franska cupen under onsdagen som PSG-tränaren Thomas Tuchel bekräftade att Neymar kan missa första mötet med Dortmund i Champions League. Brassen har inte spelat sedan 5–0-segern mot Montpellier 1 februari.

– Vi tar beslut match för match. Jag kan inte säga att han till 100 procent kommer spela mot Dortmund, men risken att han missar minskar för varje dag. Vi kommer inte att ta några risker mot Amiens, det är bestämt, säger PSG-tränaren enligt France Football. 

”Om jag kunde bestämma själv så skulle han spela varje match”

Neymar har hittills den här säsongen missat fyra matcher Champions League på grund av en avstängning och skador. I Ligue 1 har brasilianaren gjort 13 mål och sex assister på 14 matcher, siffror som ger ökad förståelse till varför Tuchel till varje pris vill ha med sin stjärna mot Dortmund. 

– Om jag kunde bestämma själv så skulle han spela varje match, men det är inte möjligt. Vi måste vara försiktiga, vi kan inte riskera en spelares hälsa. Vi har ett ansvar och vi kommer att ta ett beslut med alla på lördag, klubben, läkarteamet och han själv. Det är ett medicinskt beslut, säger Tuchel enligt France Football.