Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: ”Ska komma tillbaka till oss i Norge”

Foto: STEPHANE VALADE / STEPHANE VALADE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: JB AUTISSIER / PANORAMIC / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Fotbollsvärlden verkar vara rörande ense: Ole Gunnar Solskjaer bör få en långsiktig chans i Manchester United.

Men Molde, där han har ett permanent kontrakt, räknar med att få tillbaka succémannen till sommaren. 

Gårdagens osannolika 3-1-seger borta mot PSG var bara ännu en triumf i Ole Gunnar Solskjaers karriär som Manchester United-tränare. Sedan norrmannen tog över har United förlorat en enda match på sjutton spelade. I ligan står man på tio segrar och två oavgjorda.

Gary Neville, United-legendar och tv-expert, sa redan inför PSG-matchen att han räknar med att Solskjaer får jobbet på permanent basis. 

– Det kommer han. Han är förmodligen kung, president och statsminister i Norge. Oles resultat är sedan han tog över är resultat du vinner ligan med. Jag blir väldigt förvånad om jobbet inte är hans inom ett par veckor, sa Neville enligt norska VG. 

 

 

Lukaku: ”Det är bestämt”

Efter matchen blev Solskjaer pressad på frågan av just Neville, som intervjuade succémannen för Beinsport. Men Solskjaer vill inte ge något konkret besked. 

– Jag kommer att göra mitt bästa tills sommaren. Sen får vi se vad klubben säger, säger Solskjaer. 

Foto: HARRY LANGER/DEFODI.EU / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Anfallaren Romelu Lukaku, som fått ett rejält uppsving i formen sedan Solskjaer tog över, är dock övertygad om att Solskjaer stannar. 

– Jag tror att det har blivit bestämt. Jag tror att han kommer att få det, han kommer att få det, säger Lukaku till Beinsport.  

– Han har fått oss att spela offensiv fotboll, han har gett unga spelare självförtroende. Han kan vara tuff, men han vet också när han ska ge komplimanger. 

Moldes besked

Men frågan är hur dyrköpt Solskjaer kommer att bli för Uniteds del. 46-åringen är utlånad från den norska toppklubben Molde, och enligt ordföranden Öystein Neerland räknar man med att Solskjaer återvänder till sommaren.

 

LÄS MER: Victor Nilsson Lindelöf hyllas igen: ”Han tyglade Mbappé”

 

– Inför jul skrev vi på ett nytt avtal med Ole Gunnar som räcker i tre år, till 2021. Därefter har Ole Gunnar tagit över som tillfällig tränare i Manchester United, ett jobb som varar fram till sommaren. Ole Gunnar är nu anställd i Manchester United och kommer enligt planen att gå tillbaka till Molde efter säsongen, säger Neerland till TV2. 

TV2:s expert Jesper Mathisen tror dock att Neerland kommer att behöva tänka om.

– Att han inte tränar Molde inom den närmsta framtiden tror jag att alla har förstått. Han har ett stort hjärta för Molde, han hjälper säkert till i kulisserna och vill dem allt väl, men han går inte tillbaka till Molde nu, säger Mathisen.