Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: Sveriges match spelas utan publik

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Barcelona får klara sig utan sin hemmapublik i Champions League-returen mot Napoli, det meddelar klubben nu på sin hemsida. 

Om det spanska spelarfacket får sin vilja igenom så kommer alla matcher ställas in på obestämd tid. 

Dessutom så kommer Sveriges match mot Portugal i Algarve Cup att spelas utan publik. 

Spridningen av coronaviruset fortsätter att påverka fotbollen ute i Europa. Under måndagen kom beskedet att italienska Serie A stoppas tills vidare till följd av det stora antalet smittade i landet. Beskedet kom efter att ett antal matcher redan skjutits upp och fått spelas utan publik tidigare.

Nu rapporterar också FC Barcelona, som fick 1-1 med sig från bortamatchen på San Paolo att deras åttondelsfinal-retur mot Napoli nästa vecka kommer att spelas inför tomma läktare på Camp Nou. Beslutet är taget som en försiktighetsåtgärd av klubben tillsammans med representanter från den katalanska regionregeringen, enligt Barcelonas hemsida.

På tisdagen gick det spanska spelarfacket ut och begärde att samtliga matcher i alla divisioner ställs in tills vidare. 

”Med tanke på de åtgärder som vidtas av regeringen, och rekommendationerna från Världshälsoorganisationen ber vi om att man tar till åtgärder för att minimera smittorisken för spelarna. För detta har vi uttryckligen begärt att alla matcher i ALLA divisioner ska ställas in”, skriver de. 

Juventus-Lyon kan spelas på neutral mark 

CL-matchen mellan Barcelona och Napoli är en av tre matcher som det i dagsläget finns beslut om att få spela utan publik. Även kvällens match mellan Valencia och Atalanta kommer att spelas inför tomma läktare, och i Frankrike är inte längre folksamlingar med mer än 1000 personer tillåtna, därför kommer matchen mellan PSG och Borussia Dortmund att spelas utan publik även den.

Även CL-returen mellan Bayern München och Chelsea ska spelas med tomma läktare. 

Vad gäller den match som ska spelas i Turin nästa vecka, mellan Juventus och Lyon har inget officiellt beslut ännu tagits. Men till följd av den karantän som gäller för hela Italien, där man i största möjliga mån vill undvika resor in och ut i landet har det rapporterats att Juventus-Lyon kan komma att spelas på neutral mark. Alltså inte i vare sig Italien eller Frankrike.

– Just nu är planen att den ska spelas i Turin utan publik, men jag vet också att det finns ett förslag om att spela den på Malta utan publik. Situationen förändras hela tiden, säger Lyons klubbpresident Jean-Michael Aulas enligt Football-Italia. 

Klart kort innan matchstart på tisdagskvällen är att Sveriges match mot Portugal i Algarve cup kommer att spelas utan publik efter krav från Portugals fotbollsförbund. 

Ligue 1 utan publik till 15 april

Utöver att Serie A har stoppats och att flera matcher i Champions och Europa League påverkas kom på tisdagen även beskedet att de två högsta divisionerna i Spanien, La Liga och Segunda División kommer att spela de två kommande omgångarna utan publik. 

Under tisdagen meddelades att alla matcher i de franska fotbollsligorna Ligue 1 och Ligue 2 kommer att spelas utan publik till och med den 15 april. 

Resultat åttondelsfinalernas första runda

Atletico Madrid 1 - 0 Liverpool 

Borussia Dortmund 2 - 1 PSG

Atalanta 4 - 1 Valencia

Tottenham 0 - 1 RB Leipzig

Chelsea 0 - 3 Bayern Müncen

Napoli 1 - 1 Barcelona

Lyon 1 - 0 Juventus 

Real Madrid 1 - 2 Manchester City

Manchester City-tränaren vill inte spela inför tomma läktare