Barcelona i rejäl brygga efter Mbappés hattrick

Kylian Mbappé gjorde hattrick.
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Barcelona måste nu göra fyra mål i returen för att gå vidare.
Foto: DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kylian Mbappé blev hjälte när Paris Saint-Germain vände mot Barcelona.

Lionel Messis straffmål hjälpte inte när Mbappé gjorde hattrick och gav Barcelona ett tufft utgångsläge inför returmatchen.

– Resultatet reflekterar hur mycket bättre de var. I andra halvlek hade vi problem i defensiven, säger Barcelonas tränare Ronald Koeman.

Barcelona fick en bra start på åttondelsfinalen mot Paris Saint-Germain under tisdagskvällen när Layvin Kurzawa krokade i Frenkie de Jong och Barcelona fick straff.

Lionel Messi satte straffen men strax därefter tog Kylian Mbappé emot bollen i offensivt straffområde och lade bollen tillrätta innan han placerade in 1-1.

I mitten av den andra halvleken fick Mbappé sedan bollen till skänks i offensivt straffområde efter en misslyckad Barça-rensning och satte 1-2.

Mbappé gjorde hattrick mot Barcelona

Riktigt tungt inför returen blev det för Barcelona fem minuter senare när Moise Kean nådde högst på en frispark och nickade in 1-3. 

Matchens vackraste mål kom med fem minuter kvar av ordinarie tid när Kylian Mbappé fullbordade sitt hattrick genom att smeka in bollen i det högra krysset.

PSG vann matchen med 4-1 och det gör att Barcelona nu måste göra fyra mål om man ska spela kvartsfinal i Champions League.

– Resultatet reflekterar hur mycket bättre de var. I andra halvlek hade vi problem i defensiven. De visade att de fysiskt var mycket bättre än vi, säger tränaren Ronald Koeman efter matchen.

– En förlust med 4-1 är vanligtvis väldigt svår. Jag kan ljuga för er men att ha förlorat med 4-1 på hemmaplan finns det inte så många alternativ.