Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Atletico Madrids fiasko: Utslagna i gruppspelet

Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Atletico Madrid kom till final i Champions League 2016 och 2014 - och var semifinal ifjol. 

Men nu står det klart att det spanska storlaget är utslaget redan i gruppspelet efter att ha spelat 1-1 mot Chelsea på Stamford Bridge. 

- Det är inte här man faller. Atletico Madrid faller när man bara kryssar mot Qarabag två gånger, säger Viasats expertkommentator Bojan Djordjic. 

Diego Simeone har hyllats som demontränare och förde Atletico Madrid till final i Champions League säsongen 2015-2016. Då var laget bara minuter från en sensationell seger - men fick ge sig efter att ha förlorat  på straffar mot rivalen Real Madrid. 

Atletico Madrid spelade oavgjort

Framgångarna i Champions League har dock fortsatt och så sent som i fjol var laget i semifinal. Men i år blev det ett praktfiasko för Atletico. 

Inför den sista omgången var Atletico Madrid piskade att vinna borta mot Chelsea på Stamford Bridge för att ha en chans att nå den andra omgången. Det började också bra. Saul satte 1-0 i den 56:e minuten efter att ha spelats fram av förre Chelsea-anfallaren Fernando Torres. 

Savic självmål förödande

Men nästan exakt 20 minuter senare släcktes Madridlagets dröm om avancemang när Stefan Savic slog bollen i eget mål. 1-1-slutade matchen och därmed står det nu klart att det blir Chelsea och Roma som går vidare från grupp C med elva poäng vardera. Atletico Madrid tar nu i stället steget till Europa Leagues slutspel eftersom laget slutade trea med sju poäng. 

- Det är inte här man faller. Man faller när man bara kryssar två gånger mot Qarabag, säger Viasats expertkommentator Bojan Djordjic. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!