Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: SIMON DAEL / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Atletico Madrids fiasko: Utslagna i gruppspelet

Publicerad

Atletico Madrid kom till final i Champions League 2016 och 2014 - och var semifinal ifjol. 

Men nu står det klart att det spanska storlaget är utslaget redan i gruppspelet efter att ha spelat 1-1 mot Chelsea på Stamford Bridge. 

- Det är inte här man faller. Atletico Madrid faller när man bara kryssar mot Qarabag två gånger, säger Viasats expertkommentator Bojan Djordjic. 

Diego Simeone har hyllats som demontränare och förde Atletico Madrid till final i Champions League säsongen 2015-2016. Då var laget bara minuter från en sensationell seger - men fick ge sig efter att ha förlorat  på straffar mot rivalen Real Madrid. 

Atletico Madrid spelade oavgjort

Framgångarna i Champions League har dock fortsatt och så sent som i fjol var laget i semifinal. Men i år blev det ett praktfiasko för Atletico. 

Inför den sista omgången var Atletico Madrid piskade att vinna borta mot Chelsea på Stamford Bridge för att ha en chans att nå den andra omgången. Det började också bra. Saul satte 1-0 i den 56:e minuten efter att ha spelats fram av förre Chelsea-anfallaren Fernando Torres. 

Savic självmål förödande

Men nästan exakt 20 minuter senare släcktes Madridlagets dröm om avancemang när Stefan Savic slog bollen i eget mål. 1-1-slutade matchen och därmed står det nu klart att det blir Chelsea och Roma som går vidare från grupp C med elva poäng vardera. Atletico Madrid tar nu i stället steget till Europa Leagues slutspel eftersom laget slutade trea med sju poäng. 

- Det är inte här man faller. Man faller när man bara kryssar två gånger mot Qarabag, säger Viasats expertkommentator Bojan Djordjic. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag