Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är orättvist – Liverpool fick aldrig den fördelen”

Liverpool är ute ur Champions League efter att ha förlorat i förlängning mot Atletico Madrid. Efteråt var Jürgen Klopp bitter.
Diego SimeoneFoto: ALAN MARTIN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / ALAN MARTIN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Jürgen KloppFoto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Atlético Madrid slog ut regerande mästarna Liverpool ut Champions League.

Men efter matchen riktade Diego Simeone kritik – mot hjälpen som hans Atlético fick.

– Den fördelen fick aldrig Liverpool. Det är orättvist, säger han. 

Liverpool åkte ur Champions League i åttondelsfinalen. Efter förlust med 0-1 borta på Wanda Metropolitano lyckades de inte vända lyckan hemma på Anfield.

När 90 minuter var spelade stod det 1-0, alltså 1-1 totalt och matchen gick mot förlängning. Väl där lyckades Liverpool först dryga ut sin ledning, men det räckte inte. Atlético Madrid var kliniska och gjorde hela tre mål, någonting som fick se Liverpool utslagna med totalt 4-2 till spanjorernas fördel över två matcher.

Diego Simeone kritisk

Men trots att de gick vidare var Diego Simeone kritisk efter matchen. Han tycker nämligen att hans lag fick en orättvis fördel i dubbelmötet som hjälpte dem att slå ut Liverpool ur turneringen.

– Vad jag har att säga, och var jag kommer att ta upp på nästa tränarmöte med Uefa är vad jag tycker är orättvist. I dag var det fel att vi hade 30 minuter extra på oss att göra tre bortamål, den fördelen fick aldrig Liverpool, säger han och fortsätter:

– Vi hade 30 minuter extra på oss och Liverpool hade det inte. Det är inte rättvist. Den regeln hjälpte oss i dag men kanske kommer att ligga oss i fatet i framtiden. Liverpool hade 30 minuter mindre på sig att göra bortamål, det är fel.

Han svarade också på de kommentarer som Jürgen Klopp stod för efter matchen, då han kritiserade Atléticos sätt att spela fotboll. 

– Jag respekterar hans identitet och kvalitetsspelarna de har. Vi försöker locka fram våra motståndares brister, det är vad vi gör. Och vi försöker vinna, säger Simeone.

Liverpool är ute ur Champions League efter att ha förlorat i förlängning mot Atletico Madrid. Efteråt var Jürgen Klopp bitter.