Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjärnsläppet när Chelsea förlorade

Serge Gnarby gjorde det igen. Foto: REVIERFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/REVIERFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Serge Gnabry. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Alonso fick syna det röda kortet. Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bayern München vann med klara 3–0 mot Chelsea under tisdagskvällen. 

Stor segerregissör var Serge Gnabry.

Med två mål underströk den tidigare Arsenalspelaren att han verkligen trivs i den brittiska huvudstaden.

I höstas gjorde han fyra mål när Bayern München pulvriserade Tottenham. 

I kväll gjorde Serge Gnabry det igen – sänkte en tidigare Londonrival i Champions League. I den första matchen i dubbelmötet mellan Bayern München och Chelsea, som spelades på Stamford Bridge, behövde 24-åringen tre minuter på sig att göra två mål – och döda matchen. 

Efter en mållös första halvlek dröjde det inte länge när den andra startat förrän Gnabry höll sig framme och gjorde 1–0 i den 51:a minuten på passning av Robert Lewandowski. Tre minuter senare kom även 2–0, och även denna gång framspelat av Lewandowski – matchens andra förgrundsfigur. 

Alonsos hjärnsläpp – slog Lewandowski

Chelseas defensiva haveri stannade inte vid Serge Gnabrys briljans. I matchens 76:e minut satte Lewandoski spiken i kistan med hans 3–0.

Game, Serge and match. 

När det inte kunde bli värre visade Marco Alonso att det minsann visst kunde bli det. Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid fick han syna det röda kortet efter att slagit till(!) Lewandowski. 

Med tio man och ett tämligen dystert utgångsläge lyckades Chelsea stå emot och hålla 0–3, trots att Bayern skapade flera farliga chanser i slutminuterna. 

Returmötet på Allianz Arena spelas den 18 mars.