Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s glädjebesked: Karlsson är spelklar

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

I morgon väntar returmötet i Champions League-kvalet för AIK.

Då är nyckelspelaren Per Karlsson tillbaka i truppen och redo för spel.

– Är man med i truppen då kan man spela, säger Rikard Norling.

Per Karlsson klev av skadad i det allsvenska mötet mot Kalmar FF. 

Följden blev att mittbackskuggen missade AIK:s matcher mot FC Ararat-Armenia i Champions League-kvalet och den efterföljande matchen i allsvenskan mot Elfsborg.

– Det är inte uteslutet. Det finns en förhoppning om att han ska bli tillgänglig, det finns andra som gärna pockar på uppmärksamheten och platserna. Det blir ganska svårt att ta ut laget, sa Rikard Norling då om Karlssons förhoppning att spela CL-returen.

Nyckelspelaren tillbaka

I morgon väntar returmötet mot Ararat-Armenia i Champions League-kvalet. När Rikard Norling mötte media på tisdagen lämnade han ett glädjebesked.

– Robert (Lundström) är avstängd och den enda som är väck. Per Karlsson är med i truppen. Är man med i truppen då kan man spela, säger Norling.

Vad lärde ni er från förra mötet?

– Mycket. Det är vår uppgift, både för tränare och spelare, att dra nytta av situationen och få till en prestation i morgon som genererar det resultat vi vill ha. Vi måste ta en stor lärdom av det vi upplevde i Armenien.

Goitom: ”Vill visa våra fans”

Henok Goitom har respekt för motståndet men vill att AIK tacklar matchen med rätt mentalitet.

– Det är ett lag som har tekniska spelare. Vi spelar inte Champions League varje år och vi vill ta chansen. Trots att det är första omgången är varje omgång viktig. Det här är något vi tar på största allvar, säger AIK:s lagkapten.

Han förklarar vidare vikten av att laget fick vinna mot Elfsborg i lördags för att få en positiv känsla i gruppen inför Champions League-returen.

– Det är viktigt att vi fick den matchen mot Elfsborg och att vi får med oss en bra känsla till den här matchen. Vi är ivriga att visa våra fans och ledarstaben och oss själva att vi kan ta det här.