Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”6 000 AIK-fans hörs mer än 30 000 andra”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

AIK spelar en avgörande match i Champions League-kvalet. Då har klubben sålt strax över 7 000 biljetter till matchen.

Men det är inget som oroar AIK:s lagkapten.

– Jag vet att 6 000 AIK:are brukar höras mer än 30 000 andra supportrar, säger Henok Goitom.

AIK spelar en avgörande match i Champions League-kvalet mot FC Ararat-Armenia på onsdagskvällen. Den första matchen vann Ararat-Armenia med 2-1 vilket betyder att AIK i utgångsläget behöver vinna med minst 1-0 för att ta sig vidare till nästa omgång.

Inför matchen har biljettförsäljningen inte rullat på som önskat. 

”Det är väl klart att man hoppats på mer”

I skrivande stund har AIK sålt strax över 7 000 biljetter till matchen, något som AIK:s presschef Stefan Mellerborg bekräftade på tisdagens pressträff.

Just nu siktar klubben på att sälja omkring 10 000 biljetter.

– Det är väl klart att man hade hoppats på mer. Jag tror även att de 6 000 supportrar som kommer till matchen tänker samma sak att ”varför är det inte fler här?”.

”6000 AIK:are brukar höras mer än...”

Goitom fortsätter:

– Men jag vet också att 6 000 AIK:are brukar höras mer än 30 000 andra supportrar. Det kommer att vara ett högt och bra tryck och vi ska försöka hjälpa supportrarna också med vårt spel, att få i gång de också.

Goitom hoppas att AIK kan dra nytta av hemmaplan.

– Det betyder jättemycket att vi får spela på hemmaplan. Matchplanen förändrades drastiskt sist efter 13 minuter i förra matchen men vi är ett lag som kan anpassa oss. Vi fick med oss ett bra resultat trots allt. Hade det varit ett lag med sämre mental kapacitet så hade vi kanske förlorat med två eller tre bollar men det gjorde vi inte

LÄS MER: Förflutet i Barça och Real - nu klar för Gif Sundsvall 

LÄS MER: HIF nära värva islänning från Akureyri